Marinarii de la Colegiul Tehnic de Marină ,,Al. I. Cuza", la specializare în Germania

245
Marinarii de la Colegiul Tehnic de Marină ,,Al. I. Cuza

Articole recomandate

15 elevi din clasa a XI-a, domeniul de pregătire Electronică și automatizări, calificarea Tehnician operator tehnică de calcul de la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza", au desfășurat, recent, un stagiu de pregătire practică la centrul de formare ZAW Zentrum für Ausund Weiterbildung Leipzig GmbH din Leipzig, Germania. Activitatea a avut loc în cadrul proiectului de mobilitate Leonardo da Vinci "Stagiu de pregătire practică la standarde europene în electronică pentru tehnica de calcul" IT - electron.

"Proiectul își propune formarea competențelor tehnice a celor 15 participanți, dezvoltarea competențelor lingvistice, interculturale și transversale necesare în societatea cunoașterii, care să asigure valoare adăugată pentru piața muncii, formarea unui comportament profesional și social de tip european pentru integrarea rapidă a tinerilor pe piața muncii. Elevii au avut șansa de a efectua practica la standarde europene, au învățat să realizeze circuite electronice, să măsoare parametrii unui circuit electronic, să simuleze funcționarea circuitului în mediu virtual, să conecteze circuite în echipamente și instalații", explică prof. Iolanda Mocanu, coordonatorul de proiecte europene al unității de învățământ.

Participanții au fost îndrumați de profesorii germani și de mentorii români care i-au însoțit pe elevi la practică.

"Intrând în contact cu spiritul german precum disciplina, eficiența sau persistența, elevii noștri au înțeles să realizeze sarcinile cu atenție și acuratețe, astfel încât rezultatul muncii lor să fie perfect. Ei au devenit mult mai responsabili, mai punctuali, mai deschiși și mai încrezători în forțele lor. Proiectul reprezintă un câștig real privind experiența personală și profesională a elevilor participanți, oferă o deschidere spre valorile educației europene și aliniază școala la standarde europene", consideră și directorul liceului, prof. Iuliana Negreț. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5218 secunde