"Marin Petrișor era ultimul mohican pentru a consolida prestigiul Filologiei locale"

193

Articole de la același autor

Președintele Asociației "Casa Mării Negre", dr. Dorin Popescu este unul dintre studenții răposatului dascăl Marin Petrișor. "Domnul Marin Petrișor, care mi-a fost decan și profesor la Facultatea de Litere, era ultimul mohican din garda de onoare pe care Marin Mincu a adus-o la Constanța pentru a consolida prestigiul Filologiei locale. 


Cu nonșalanță și fără efort, profesorul Petrișor a ocupat o zonă de nișă a cercetării lingvistice, pe care a dominat-o timp de câteva decenii. 


Avea încă proiecte grandioase, din cele ce pot face diferența între o facultate de cartier și una de vizibilitate națională. Visa la un nou atlas lingvistic al Dobrogei, însă proiecte tari, ambițioase precum cele în care credea Marin Petrișor nu au sorți de trecere în lumea academică mică, așa cum va fi devenit cercul universitar tomitan în ultimii 20 de ani. Odată cu plecarea lui Marin Petrișor din această lume, fantastica facultate de filologie pe care Mincu o visa la Tomis devine în mod absolut himeră", a subliniat acesta. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2717 secunde