Marele premiu al concursului NASA 2018, câștigat de elevii Liceului "Ovidius"

740
Marele premiu al concursului NASA 2018, câștigat de elevii Liceului

Articole de la același autor

Organizatorii competiției NASA Space Settlement Design Contest au anunțat câștigătorii de anul acesta, iar marele premiu vine din nou la Constanța. Acesta a fost câștigat de o echipă formată din două eleve ale Liceului Teoretic "Ovidius". Astfel, Liceul Teoretic "Ovidius" devine singurul liceu din lume care câștigă marele premiu de două ori în istoria competiției și premiul special pentru cea mai bună lucrare științifică "NSS Bruce M. Clark, Jr. Memorial Space Settlement Award".


La competiția de anul acesta, organizată de NASA, au participat în jur de 10.000 de elevi din peste 20 de țări, cu aproximativ 2.500 de proiecte. Proiectul câștigător al marelui premiu se numește "Cicada" și a fost realizat de elevele Bianca Maria Cosma și Mihaela Constantinescu, sub coordonarea profesorului Cristinel Maga. De asemenea, proiectul individual "Exchange on Amasia", realizat de Adi Elif, a primit premiul întâi, iar proiectul "Antares", realizat de Alin Ilie, Rusandra Elena Maga, ambii de la Liceul "Ovidius", în colaborare cu Mihaela Cristiana


Cășărică, de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", coordonați de prof. Cristinel Maga, a primit premiul al treilea.


Elevii câștigători sunt invitați să participe la a 37-a Conferință anuală International Space Development Conference (ISDC), care se va desfășura în luna mai, în Los Angeles. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4706 secunde