Marele poet Ovidius, comemorat în Cetatea Tomis

317
Marele poet Ovidius, comemorat în Cetatea Tomis - ovidiuspubliusnaso1-1494346883.jpg

Articole de la același autor

Anul acesta, se împlinesc nici mai mult, nici mai puțin decât 2000 de ani de la moartea marelui poet latin Ovidius Publius Naso la Tomis, cetatea în care acesta și-a petrecut anii de exil. 


Cu această ocazie, Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța organizează, în perioada 10-13 mai, două evenimente dedicate acestuia. Simpozionul Științific Internațional "Evocări ovidiene: poezie-mitologie-realitate istorică" (10-12 mai) va aduna laolaltă o serie de specialiști în domeniul studiilor clasice din țară și din străinătate, care vor susține comunicări științifice încadrate în cinci secțiuni tematice distincte, legate de Ovidius și moștenirea sa culturală: I. Ovidius și "Metamorfozele", II. Ovidius și politica Romei, III. Ovidius și Tomis, IV. Procedee retorice, investigații stilistice și tematice în operele lui Ovidius și V. Ecouri ovidiene. Deschiderea oficială a simpozionului va avea loc astăzi, la ora 11.00. 


Cel de-al doilea eveniment, ciclul de conferințe hispano-române "Ovidius, precursor al autorilor europeni exilați" (10-13 mai), va fi organizat în parteneriat cu Universitatea "Ovidius", Asociația ASESTERMUR, Murcia, Spania și Institutul de Cercetări Eco-Muzeale "Gavrilă Simion" Tulcea. Acesta va cuprinde două secțiuni. 


Prima va include o serie de conferințe cu tematici ovidiene susținute în parteneriat cu Facultatea de Istorie și Științe Politice (astăzi, ora 12.00, campus A, amfiteatrul "Umberto Eco") și Facultatea de Litere (joi, 11 mai, ora 10.00, campus A, amfiteatrul "Umberto Eco"). 


Cea de-a doua secțiune se va desfășura, joi, 11 mai, de la ora 18.00, la sediul Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța, Aula "Adrian Rădulescu" și va prezenta două momente artistice organizate în colaborare cu Teatrul de Stat Constanța și Asociația ASESTERMUR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4111 secunde