Marca Alexandru Mitru. Vizionați "Hades și Persefona" în direct, de acasă!

405
Marca Alexandru Mitru. Vizionați

Articole de la același autor

Mâine, 9 aprilie, de la ora 18.00, sunteți invitați să vă delectați cu o nouă piesă online, "Hades și Persefona, o legendă despre tenebre și lumină", după un text de Alexandru Mitru.

Spectacolul reinterpretează una dintre cele mai frumoase legende ale lumii, cea a dragostei damnate dintre Hades, zeul morții, și Cora Persefona, fiica zeiței holdelor mănoase și a vieții, Demetra. Piesa poate fi vizionată în cadrul Festivalului "Seri de teatru de la Pontul Euxin", organizat de către Facultatea de Arte din cadrul Universității "Ovidius".

Potrivit decanului facultății, care, de altfel, a semnat și regia și concepția artistică a spectacolului, prof. univ. dr. Daniela Vitcu, în acest spectacol, însinguratul zeu al morții se va îndrăgosti de Cora și o va răpi. Mama distrusă de durere, rămasă fără singura ei fiică, amenință că viața va dispărea de pe pământ dacă nu își va recupera copila. Hades, la rându-i, amenință că dacă îi va fi luată Cora, oamenii nu vor mai muri, iar morții și nemorții vor sălășlui laolaltă, în chip nefiresc, pe pământ. Dragostea Corei Persefona pentru cel care îi va deveni soț și pentru mama sa, zeița agrară a vieții, gata să distrugă lumea, va deveni, astfel, puntea de legătură dintre cele două tărâmuri, cel al vieții și cel al morții, întruchipată în simbolistica celor patru anotimpuri.

Regia spectacolului poartă și semnătura conf. univ. dr. Alina Cristea, iar coregrafia este semnată de Stela Cocârlea. Din distribuție, fac parte: Cosmin Adrian, Roxana Gurău, Daniela Vitcu, Radu Niculescu, Dana Cojan, Mirabela Moroșanu, Eduard Văcariu, Ionuț Rusu, Ruxandra Timoașcă, Diana Vieriu, Loredana Adăscăliței, Vlad Fiu, Laura Buric, Diana Orezeanu/Catinca Hanțiu, Abdul Cair Latip, Mădălina Câșlariu/Antonia Ungureanu.

De precizat că "Hades și Persefona" se bucură de participarea extraordinară a artistului Ionuț Micu, cel care va asigura acompaniamentul ritmic la tobe. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5147 secunde