€ 4.7625
£ 5.4024
$ 4.2638

Mai multe ştiri online:

Manuale și programă școlară noi pentru elevii de clasa a V-a. Începe tipărirea cărților

Ştire online publicată Luni, 03 Iulie 2017. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Ministerul Educației a finalizat, la sfârșitul săptămânii trecute, procedura de evaluare a proiectelor de manuale pentru clasa a V-a, valabile din anul școlar 2017 - 2018.


Din totalul celor 141 de proiecte de manuale depuse de edituri, au fost evaluate 118 proiecte pentru 25 de discipline cuprinse în planul-cadru pentru clasa a V-a. Cele mai multe proiecte au fost depuse la disciplinele matematică (13), biologie și limba și literatura română (pentru ambele câte 11), respectiv informatică și educație tehnologică (pentru ambele câte 9). 


Nu au intrat în procesul de evaluare 23 de proiecte deoarece nu au îndeplinit criteriile de participare la licitația organizată de Centrul Național de Evaluare și Examinare (CNEE). Rezultatele propriu-zise vor fi comunicate în cursul săptămânii viitoare atât editurilor, cât și publicului larg.


Evaluarea a fost făcută de 75 de experți (trei pentru fiecare disciplină), selectați în urma unui apel lansat de CNEE în luna mai. 


„Misiunea experților a fost să analizeze și să evalueze calitatea proiectelor de manuale școlare propuse de edituri. Grupurile de lucru au fost constituite din cadre didactice care dețin gradul didactic I în domeniul disciplinei/în domenii conexe celui pentru care se înscriu sau au titlul științific de doctor în aria de expertiză sau arii conexe. Au avut prioritate și cadrele didactice care, suplimentar, au absolvit cursuri/module specifice activităților de evaluare a proiectelor de manuale școlare/de abilitare curriculară/de evaluare de proces”, a precizat noul ministru al Educației, Liviu Marian Pop. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.8063 secunde