Mai multe ştiri online:

Manuale noi pentru clasele I - VI. Ministerul Educației a avizat prima tranșă de cărți

Ştire online publicată Luni, 16 Aprilie 2018. Autor: Cuget Liber Online.
 Începând cu anul școlar 2018 - 2019, elevii din clasele primare și gimnaziale a cincea și a șasea vor avea manuale noi.

Astfel, Centrul Național de Evaluare și Examinare a publicat rezultatele evaluării calității științifice a celor 144 de proiecte de manuale școlare depuse în prima sesiune. Aceste manuale au vizat 83 de discipline din planurile-cadru pentru clasele I-VI, din care 45 pentru ciclul primar și 38 pentru ciclul gimnazial.

Eventualele contestații pot fi depuse în termen de 48 de ore, urmând ca, după soluționarea acestora să fie comunicate rezultatele finale. Proiectele de manuale școlare admise după încheierea tuturor sesiunilor de evaluare/reevaluare vor fi supuse unui proces de avizare științifică, realizat de un cadru didactic din învățământul superior, specialist în domeniul/disciplina pentru care a fost propus fiecare proiect. Avizarea proiectelor de manuale școlare aprobate după prima etapă se încheie vineri, 11 mai.

În același context, mai precizăm că, pentru disciplinele care nu au avut proiecte de manuale în prima sesiune, a fost lansat un al doilea apel al cărui termen-limită (elaborare și depunere la Registratura MEN) este 8 mai.

Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8695 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4050 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2781 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7971 secunde