Majoritatea candidaților la concursul de directori din învățământ sunt actualii interimari

3388
4
Calendarul celei de-a doua ediții a concursului pentru ocuparea funcțiilor de director și director adjunct se află în etapa evaluării celor 96 de dosare de înscriere la proba scrisă înregistrate pe platforma informatică dedicată, după cum a informat prof. Sorin Mihai, inspector școlar general.

Rezultatele evaluării vor fi afișate luni, 31 ianuarie, ca listă a candidaților admiși la evaluarea dosarelor și care vor concura pentru cele 98 de funcții de director și 52 de funcții de director adjunct declarate vacante de Inspectoratul Școlar Județean Constanța.

Cum era de așteptat, marea majoritate a candidaților înscriși la această a doua ediție a concursului sunt actualii directori interimari.

Chiar dacă și la această ediție se pot prevala de dreptul de a-și anonimiza participarea, n-au făcut un secret din faptul că s-au înscris prof. Iris Sarchizian și prof. Violeta Marin, director, respectiv director adjunct al Școlii gimnaziale nr. 38 „Dimitrie Cantemir”, prof. Daniela Diaconu și Adela Cati Grozeanu, director, respectiv director adjunct al Liceului Teoretic „Callatis” din Mangalia, prof. Doina Chivu, director adjunct Liceul Teoretic „Traian”, directorul adjunct de la Școala gimnazială nr. 7 „Remus Opreanu” (prof. Cristina Trancă).

După cum am aflat, pe surse, la concurs s-ar mai fi înscris directorul adjunct de la Școala gimnazială nr. 30 „Gheorghe Țițeica” (prof. Alina Nedelcu), directorul adjunct de la Liceul Teoretic „George Călinescu” (prof. Andreea Manole), directorul Școlii Gimnaziale nr. 16 (prof. Simona Balteș), directorul adjunct al Colegiului Național „Mircea cel Bătrân” (prof. Loredana Tănase).

Cert este că cele 96 de dosare depuse pentru cele 150 de posturi rămase vacante ne duc cu gândul la faptul că unele cadre didactice consideră că se poate să fii numit director interimar și fără să mai treci printr-un concurs foarte stresant.

Și de data aceasta rigorile probei scrise vor rămâne aceleași, doar la interviu modificându-se pe alocuri metodologia. În sensul că interviul va fi înregistrat cu două camere de luat vederi, din comisia de evaluare vor face parte numai persoane cu studii superioare.

Reamintim cele mai importante momente ale acestui al doilea concurs

• Proba scrisă va avea loc în data de 18 februarie 2022.

• Proba scrisă pentru candidații care la data de 18 februarie 2022 se află în carantină sau izolare va avea loc în data de 4 martie 2022

• Proba de interviu se va desfășura în data de 17 martie 2022.



Comentează știrea

alex
27 ianuarie 2022
stire

NU MAI PARTICIPA SOFERUL PRIMARULUI, CONSILIER CU 8 CLASE...

Părinte
28 ianuarie 2022
Indignare

DA, cadre didactice consideră că se poate să fii numit director interimar și fără să mai treci printr-un concurs foarte stresant. Au fost numiți, cu delegație, toți directorii care nu au luat concursul sau nu au participat. Dacă poți să fii director fără să demonstrezi că ai competențe manageriale și profesionale, de ce să se te mai stresezi?. Au văzut că pot rămâne pe post, stau foarte bine în continuare. Credem (un grup de părinți), că trebuie luate măsuri. Nu ai participat la concurs, nu ai luat punctaj pentru a ocupa funcția de director nu poți fi DIRECTOR.

Popescu Nicu
28 ianuarie 2022
Concurs directori

Hai PSD, hai Anca! Mai este puțin...

Mariana
28 ianuarie 2022
povesti

Pai de ce nu sau inscris si alti profesori,de ce trebuiau sa se inscrie doar cei interimari?nu vedeti ca nu este logic nimic din ceea ce spuneti.Un actual director interimar dupa dumneavoastra nu ar avea dreptul,dar un alt profesor care nu s-a inscris ar putea.Undei logica????poate al unui profesor care ar vrea ,dar nu s-a dus la concurs.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4869 secunde