Eveniment la Liceul "George Călinescu"

"Majoratul" Concursului Național Certamen Ovidianum Ponticum

698
Ieri, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie din Constanța, a avut loc festivitatea de premiere a celor mai buni participanți la cea de-a XVIII-a ediție a Concursului Național de limba latină Certamen Ovidianum Ponticum. Liceul "George Călinescu" a găzduit probele de concurs la care au participat aproximativ 130 de elevi și profesori de limba latină din toată țara.
În anul 1993, prof. Constantin Daba, catedra de latină și director, la vremea aceea, al Liceului Teoretic "George Călinescu" din Constanța, propunea Ministerului Educației un concurs de limba latină la malul mării, după modelul concursului italian Certamen Ovidianum Sulmonense, desfășurat în orașul nașterii poetului latin Ovidiu.
În 1994, are loc prima ediție, interjudețea-nă, a concursului Certamen Ovidianum Ponticum, cu participarea elevilor din București, Buzău și Constanța. Doi ani mai târziu, concursul devine național. A treia ediție are loc simultan cu Olimpiada Națională de Limbi Clasice, care, în acel an, s-a desfășurat la Constanța.
În 2006, lotul călinescian pentru Sulmona este dublat de un lot național, a cărui deplasare la concurs este finanțată de Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. De atunci, în fiecare an, un lot național participă la Certamen Ovidianum Sulmonense și rezultatele sunt pe măsura eforturilor depuse în pregătire atât de elevi, cât și de profesorii lor.

Sulmona via Liceul "Călinescu"
În urma susținerii probelor de concurs, ieri au fost acordate trei premii I și tot atâtea premii II, șase premii III și 34 de mențiuni, cărora li s-au alăturat cele 10 premii speciale oferite de Liceul "Ovidius".
Lucrările au fost jurizate de o comisie prezidată de conf. univ. dr. Florentina Nicolae, de la Universitatea "Ovidius". Din partea Ministerului Educației, a fost prezent inspector general Mina-Maria Rusu.
În paralel cu acest concurs, s-a desfășurat și Sesiunea națională de comunicări științifice a profesorilor de limba latină.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2896 secunde