Mâine, sindicaliștii din învățământul constănțean organizează marș de protest

1711
Mâine, sindicaliștii din învățământul constănțean organizează marș de protest - 2293b6edba0a1fef288e6dacdcb38689.jpg
Teoretic, începând de astăzi, toți profesorii membri de sindicat ar trebui, conform hotărârii luate la nivel central, să nu mai pună note în catalog.
Parte a unei strategii privind protestele din perioada următoare, netrecerea acestor note ar trebui să constituie un avertisment pentru guvernanți că nu e de glumă cu sindicatele. La Constanța, însă, ca urmare a experiențelor anterioare, nu se va întâmpla așa ceva. De altfel, chiar și vicepreședintele SLSIP, prof. Mihai Contanu, decla-ra că este sceptic în privința cadrelor didactice constănțene. "Nici nu mai este nevoie să facem vreun sondaj, pentru că experiența anterioară ne-a demonstrat că nu ne putem alinia, pentru că nu este ceva în care să credem. Aveți impresia cumva că pe elevii sau părinții celor din clasele I-VII, care nu au de dat examene, îi va impresiona în vreun fel această situație? Plus că lunar se raportează Inspectoratului Școlar Județean situația trecerii notelor în catalog pe fiecare unitate de învățământ".
Pe de altă parte, același interlocutor salută mutarea grevei gene-rale de pe 7 iunie pe 22 aprilie. "Atunci, înainte cu o săptămână de finalizarea anului școlar chiar că nu mai avea niciun rost vreo grevă".
Programul protestelor sindicaliștilor constănțeni debutează mâine cu un marș de protest între sediul Inspectoratului Școlar Județean Constanța și Prefectura Constanța, în intervalul orar 12-14. Pe 20 aprilie, o delegație constănțeană se va deplasa la București, unde va picheta Guvernul României, iar pe 25 mai este anunțată o grevă de avertisment de două ore, între orele 11-13.
Pe 25 martie, Federația "Spiru Haret" a primit aprobare să facă un miting în Piața Victoriei, urmat de un marș spre Ministerul Educației, unde cei 2.000 de sindicaliști așteptați să participe își vor striga păsurile. În același timp, 80 de sindicaliști vor picheta sediul Ministerului Muncii.
În aceeași zi, în toate școlile din țară nu se vor desfășura activități de predare, urmând să fie dezbătut proiectul Legii Educației de către profesorii afiliați celor patru sindicate. Propunerile profesorilor cu privire la proiectul Legii Educației vor fi analizate pe 14 aprilie de către birourile federațiilor sindicale, care vor realiza apoi un material pe care îl vor trimite grupurilor parlamentare.
Reamintim că printre nemulțu-mirile salariaților din educație se numără neexecutarea hotărârilor judecătorești cu privire la aplicarea Legii 228 din octombrie 2008, valoarea nerealistă a costurilor standard per elev, mai ales în cazul liceelor vocaționale și a programelor alternative de educație, lipsa unor măsuri de protecție socială pentru persoanele care vor fi disponibilizate și problema sporurilor salariale neacordate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.526 secunde