€ 4.7627
£ 5.4233
$ 4.2726

Mai multe ştiri online:

Mâine începe simularea probelor scrise ale examenelor naționale

Ştire online publicată Duminică, 12 Martie 2017. Autor: Cuget Liber Online.
Ministerul Educației Naționale organizează în perioada 13 - 17 martie simularea Evaluării Naționale pentru elevii clasei a VIII-a și a probelor scrise din cadrul examenului național de Bacalaureat. Sunt așteptați să participe cei peste 450.000 de elevi din clasele a VIII-a, a XI-a și a XII-a.


Calendarul simulării, potrivit MEN:


13 martie: proba scrisă de Limba și literatura română (clasa a VIII-a) și proba E)a - Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
14 martie: proba scrisă de Limba și literatura maternă (clasa a VIII-a) și proba E)b) - Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
16 martie: probă scrisă matematică (clasa a VIII-a) și proba E)c) - proba obligatorie a profilului - Bacalaureat (clasele a XI-a și a XII-a)
17 martie: proba E)d) - proba la alegere a profilului și specializării - Bacalaureat (exclusiv pentru elevii clasei a XII–a)
Rezultatele vor fi comunicate în data de 31 martie.


Notele obținute nu se trec în catalog. În situația excepțională în care se dorește acest lucru, elevul trebuie să solicite profesorului consemnarea notelor în catalog. În urma analizei rezultatelor, inspectoratele școlare județene vor lua măsuri de monitorizare și control, dar și de remediere a problemelor, acolo unde acest lucru se impune.


Anul trecut, rata de prezență la simularea Evaluării Naționale a fost de 90,71% (169.632 de elevi participanți), iar procentul mediilor peste 5 s-a situat la 30,58%.
Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.7388 secunde