Mai mulți bani de liceu, pentru elevi, de la toamnă

332
Mai mulți bani de liceu, pentru elevi, de la toamnă - maimultibanideliceu-1531752146.jpg

Articole de la același autor

Ministerul Educației Naționale a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care se majorează cuantumul sprijinului financiar acordat beneficiarilor Programului național de protecție socială "Bani de liceu", precum și plafonul venitului/membru de familie, plafon nemodificat din septembrie 2004. 


Astfel, prin proiectul inițiat și supus consultării publice, suma acordată fiecărui beneficiar crește de la 180 lei pe lună la 250 lei pe lună, unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură fiind reducerea abandonului școlar. 


Totodată, având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situația economică actuală - salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar - valoarea acestui plafon crește, la rândul său, de la 150 lei la 500 lei pe membru de familie. 


Indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul "Bani de liceu" pentru un număr mai mare de potențiali beneficiari, estimează reprezentanții Ministerului Educației Naționale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6097 secunde