€ 4.7205
£ 5.2885
$ 4.1484

Mai multe ştiri online:

Mai mulți bani de liceu, pentru elevi, de la toamnă

Ştire online publicată Marţi, 17 Iulie 2018. Autor: Andreea PERHAIȚĂ
Ministerul Educației Naționale a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre a Guvernului prin care se majorează cuantumul sprijinului financiar acordat beneficiarilor Programului național de protecție socială „Bani de liceu”, precum și plafonul venitului/membru de familie, plafon nemodificat din septembrie 2004. 


Astfel, prin proiectul inițiat și supus consultării publice, suma acordată fiecărui beneficiar crește de la 180 lei pe lună la 250 lei pe lună, unul dintre obiectivele urmărite prin această măsură fiind reducerea abandonului școlar. 


Totodată, având în vedere necesitatea corelării plafonului de acordare a sprijinului cu situația economică actuală - salariul de bază minim brut pe țară garantat în plată fiind, începând cu ianuarie 2018, de 1.900 lei lunar - valoarea acestui plafon crește, la rândul său, de la 150 lei la 500 lei pe membru de familie. 


Indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul „Bani de liceu” pentru un număr mai mare de potențiali beneficiari, estimează reprezentanții Ministerului Educației Naționale.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 1.0761 secunde