"Luni voi da un ordin în care să reglementăm câte ore trebuie să lucreze acasă un elev la teme"

243

Articole recomandate

Ministrul Educației, Mircea Dumitru, a declarat, joi seară, că urmează să dea, luni, un ordin prin care să reglementeze câte ore trebuie să lucreze acasă un elev pentru teme, precizând că la clasa zero nu se dau teme pentru acasă, iar, la clasele I-IV, durata de efectuare a temelor nu trebuie să depășească o oră, în timp ce, pentru gimnaziu, timpul alocat temelor va fi de maximum două ore.



Ministrul Educației a spus, joi, în cadrul sesiunii online "De vorbă cu Ministrul tău", inițiată de Ministerul pentru Consultare Publică și Dialog Civic, că va da un ordin prin care va reglementa numărul de ore alocat temelor pe care elevii le primesc de la învățători și profesori pentru acasă.

"Luni voi semna un ordin de ministru prin care reglementăm câte ore poate și trebuie să lucreze o elevă sau un elev în afara școlii, pentru temele școlii. În momentul de față, noi am lăsat lucrurile la rezonabilitatea profesorilor, dar ceea ce se întâmplă este că vacanțele de vară se transformă într-un fel de competiție, de concurs, câte sute sau mii de probleme să rezolvăm. Să lăsăm deoparte ipocrizia. Noi, oamenii maturi, așteptăm vara ca să ne relaxăm, să ne odihnim, iar o elevă sau un elev care are șapte, opt, nouă ani, 11 ani, trebuie să lucreze încontinuu în așa fel încât în septembrie, când ajunge la școală, să nu o supere pe doamna învățătoare sau pe doamna dirigintă și să vină cu caietul de teme făcute, iar, dacă nu le-a făcut, eventual, să mai primească și o notă proastă sau un calificativ prost", a declarat Mircea Dumitru.

Ministrul a precizat că la clasa zero nu se vor da teme pentru acasă.

"Dacă nu se înțelege chestia asta dintr-o pedagogie naturală, pe care ar trebui să o respirăm în mod firesc, atunci legiuitorul, în cazul de față ministrul Educației, dă un ordin, prin care spune, de pildă, că la învățământul primar, la clasa pregătitoare sau clasa zero, nu se dau teme acasă".

Dumitru a adăugat că pentru învățământul primar timpul alocat temelor nu trebuie să depășească o oră, iar pentru învățământul gimnazial crește, gradual, la două ore. Ministrul Educației a mai spus că, la nivel de liceu, timpul de efectuare a temelor va crește, fără a preciza o cifră.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8757 secunde