Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă sâmbătă în România

394
Lumina Sfântă de la Ierusalim va fi adusă sâmbătă în România - mormantuldinierusalim-1334089148.jpg
Delegația Patriarhiei Române condusă de Episcopul vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Varsanufie Prahoveanul, va aduce Lumina Sfântă sâmbătă de la biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim, cu un avion special, pentru a spori bucuria clerului și credincioșilor de Sfintele Paști.
Lumina Sfântă va fi oferită la slujba de Înviere (orele 24,00) de Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, clerului și credincioșilor prezenți la Catedrala Patriarhală.
Protoieriile din Arhiepiscopia Bucureștilor și alte eparhii ale Patriarhiei Române sunt invitate să trimită delegați la Aeroportul Internațional "Henri Coandă" în seara zilei de 14 aprilie 2012, în jurul orelor 18,30, pentru a primi Lumina Sfântă de la Ierusalim și a o oferi preoților și credincioșilor.
Lumina Sfântă este considerată un miracol al Ortodoxiei, care se întâmplă în fiecare an de Paște la Ierusalim, când, în timpul Vecerniei Mari din Sâmbăta Mare, între orele 12,30-14,30, deasupra Sfântului Mormânt se aprinde un foc ce se pogoară din cer, manifestându-se diferit în fiecare an și care în primele minute nu frige.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 04 Aprilie 2012
Stire din Cultură-Educație : Sărbătoarea Paștelui la români
Marţi, 10 Aprilie 2012
Stire din Social : Cât ne costă masa de Paște
Pagina a fost generata in 0.2639 secunde