Lumea aromânilor, înfățișată într-un nou roman

244

Articole de la același autor

Romanul "Mușata fârșeroată Marica" se va lansa în cursul zilei de astăzi, 20 august, începând cu ora 17.30, și la Casa "Avramide" din Tulcea. Evenimentul, marca "Experiențe Dobrogene" este un proiect de promovare a Dobrogei, în care veți putea descoperi o lume cu povești de demult, învăluite în aromele vinului dobrogean, mâncărurilor tradiționale ale aromânilor din Dobrogea, istoriei și culturii acestora.


Potrivit organizatorilor, "Mușata fârșeroată Marica" reprezintă una dintre cele mai prețioase scrieri ale literaturii aromânești prin faptul că arată foarte bine viață aromânilor, de la sfârșitul secolului al XIX-lea. 
Romanul a fost scris de Hristu Leaghi în limba aromânească, iar ediția în limba română este semnată de constănțeanca Maria Cica, jurnalist.


Despre "Mușata fârșeroată Marica", Maria Cica spune că personajele sunt atât de vii, că  le poți vizualiza, iar narațiunea curge într-un fel care te include efectiv, ca la un film tridimensional. "Mentalitatea aromânească cu tabuurile ei este redată magistral. Intriga romanului are toate ingredientele unui succes real, dramă, suspans, umor și chiar erotism, deși autorul este  tributar până la sfărșitul mentalității și moralei aromânești", a precizat ea.


Evenimentul "Mușata fârșeroată Marica" se va încheia cu muzică și dansuri aromâne, datini și tradiții prezentate de mușata Andreia Tanur și Ansamblul de Dansuri Tradiționale "Meglene Altona" din Cerna. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0392 secunde