Lumea academică ovidiană mai bogată cu un membru

1022
Lumea academică ovidiană mai bogată cu un membru - dhc-1323896141.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Profesoral al Facultății de Științe Economice, Universitatea "Ovidius" Constanța, la inițiativa decanului prof.univ.dr. Dănuț Epure, a organizat ieri trei evenimente de excepție pentru domeniul în care urmează să activeze actualii studenți.
Primul a fost concursul Proiecte de afaceri, pentru studenți, aflat la ediția a II- a. În faza finală pe facultate, au fost prezentate 22 de proiecte, realizate de 35 de studenți.
Pe viitor se intenționează realizarea la Constanța, a unui concurs național de proiecte, în care primele trei proiecte clasificate vor fi finanțate cu sume de până la 10.000 de euro, nerambursabili, din surse guvernamentale și sponsorizări ale mediului de afaceri privat.
Al doilea eveniment a constat într-o dezbatere cu tema "Provocări pentru sistemul bancar din România.
Momentul cel mai emoționant al zilei l-a constituit decernarea titlului de Doctor Honoris Causa pentru prof. Univ. Dr. Nicolae Dănilă, din cadrul Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din Academia de Studii Economice din Bucu-rești, membru al Consiliului de Administrație al Băncii Naționale a României. 
Am reținut din impresionantul Laudatio legătura acestui emblematic personaj al lumii bancare românești cu Constanța: "Univer-sitatea "Ovidius" din Constanța și Facultatea de Științe Economice au onoarea să-i ureze "bun venit" și să-l primească astăzi în comunita-
tea academică, printre membrii săi, pe unul dintre specialiștii români eminenți din domeniul bancar, în persoana domnului Nicolae Dănilă. (...) Pentru strădania și performanțele avute, prof. univ. dr. Nicolae Dănilă, cercetător științific gradul I al Academiei Române, a fost ales vicepreședinte al Asociației Generale a Economiștilor din România iar în anul 2008 vicepreședinte al Academiei Oamenilor de Știință din România. În această ultimă calitate domnia sa a coordonat mai multe secții științifice și filiale, finalizând prin proiecte, lucrări de cercetare științifică, simpozioane, conferințe în țară și străinătate, o activitate științifică deosebită, alături de colective de cercetători și profesori universitari. Și în acest domeniu s-a întărit legătura științifică și de misiune universitară comună între profesorul Dănilă și reputatul rector al Universității Ovidius din Constanța, prof. univ. dr. Ciupină, Membru al Academiei Oamenilor de Știința din România".



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4541 secunde