Ludovic Orban: Răspunderea deschiderii școlilor nu este aruncată pe umerii primarilor

137
Ludovic Orban: Răspunderea deschiderii școlilor nu este aruncată pe umerii primarilor - 1-1598887823.jpg

Articole recomandate

Premierul Ludovic Orban a declarat că răspunderea deschiderii școlilor nu este aruncată ''pe umerii'' primarilor și a menționat că Guvernul a venit în sprijinul autorităților locale, alocând 175 milioane euro.


"Nu este adevărat că răspunderea este aruncată pe umerii lor (primarilor - n.r.). Școlile sunt proprietatea localităților. Ele sunt administrate în ceea ce privește cheltuieli de investiții, cheltuieli de materiale și servicii, din bugetele locale. Noi am venit în sprijinul autorităților locale. Am alocat o sumă importantă - 175 milioane de euro. 100 milioane de euro pentru achiziția de tablete - este vorba de 500.000 de tablete achiziționate cu acești bani (...), 50 milioane de euro pentru echipamente de protecție - dezinfectant, alte materiale și 25 de milioane euro pentru alte categorii", a afirmat Orban, întrebat la Parlament în legătură cu nemulțumirile unor primari privind răspunderea privind deschiderea școlilor.


El a spus că circuitele din școli vor fi stabilite prin ordin al ministerelor Sănătății și Educației.


"Aceste circuite din școli vor fi stabilite pe baza ordinului comun al Ministerului Sănătății și Ministerului Educației care va fi emis cel târziu mâine și o să cunoască (...) toate regulile. De altfel, noi am și decis o abordare flexibilă în funcție de nivelul de răspândire a virusului: deschiderea școlilor normală cu elevi în clasă pentru sub 1 la 1.000 cazuri cumulate în ultimele 14 zile, între 1 și 3 formula mixtă, formulă hibridă, jumătate online și jumătate în clasă și după aceea se schimbă grupurile și, evident, online dacă este peste 3", a explicat Orban.


Premierul a adăugat că deciziile vor fi luate și de Consiliile de Administrație ale școlilor.


"Vor decide Consiliile de Administrație ale școlilor, reamintesc că în Consiliile de Administrație sunt reprezentate autoritățile locale, părinți, cadre didactice și pot să participe și elevii. Direcțiile de sănătate publică sunt instruite astfel încât să stea la dispoziția managerilor instituțiilor școlare, să dea toate informațiile necesare referitoare la protecția sanitară și să ajute la luare măsurilor care sunt necesare. De asemenea, inspectoratele școlare sunt într-un dialog permanent cu autoritățile locale astfel încât deschidem școala în cele mai bune condiții", a mai spus Orban.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.381 secunde