Lucrări de mare valoare la Tabăra Internațională de Pictură "Lucian Grigorescu"

267
1
Lucrări de mare valoare la Tabăra Internațională de Pictură

Articole de la același autor

Week-end-ul care tocmai s-a încheiat, a adus în atenția publicului iubitor de artă cea de-a XIV-a ediție a taberei de creație "Lucian Grigorescu", care s-a dovedit a fi un real succes.

În deschiderea evenimentului, prima-rul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie a vorbit despre importanța atingerii obiectivelor culturale la nivel local prin reabilitarea muzeului ce poartă numele marelui Lucian Grigorescu. "Suntem într-o procedură avansată, iar în următoarea perioadă urmează să încercăm să îl reabilităm și să creăm astfel un centru al culturii în Medgidia, unde să putem expune valorile cu care se poate lăuda orașul nostru. Toate creațiile expuse acum în holurile diferitelor instituții sunt frânturi din bogăția noastră culturală pe care trebuie să o adunăm într-un singur loc, într-o casă a sa", a declarat edilul.

Invitatul special al vernisajului a fost Ioan Albu, prefectul județului Constanța, născut în municipiul Medgidia. Vădit impresionat de accentele de transculturalitate ale activități artistice medgidiene, acesta a declarat: "Apreciez activitatea administrației publice a municipiului Medgidia, iar din partea Instituției Prefectului are tot sprijinul. Îmi pare rău că astfel de activități nu se mai fac și în alte orașe ale județului Constanța. Sper ca pe viitor exemplul Medgidiei să fie preluat și de alte orașe din județ", a subliniat el.

Alături de cei 14 pictori proveniți din Cipru, Regatul Bahrein, Turcia, Polonia și România, la eveniment a fost prezentă și Alice Dinculescu, cunoscut critic de artă de sorginte constănțeană.

O inițiativă inedită în România, Tabăra Internațională de Pictură "Lucian Grigorescu" de la Medgidia, reprezintă un pas important în păstrarea caracterului multicultural al artei în întreg județul Constanța.

Comentează știrea

Gigi
8 august 2017
Si ?

Vad ca cei doi sturlubatici si babilonici porumbei politici , dezvirginati de curand , cu acte legalizate , de nasul Felix , RAJA et company , de la PSD si ALDE , imberbi , nesiguri , emotionati , infatuati si ejaculati , Albu cel Tanar si Vrabie de Pestera , sunt insotiti in poza de grup artistic si de gagici mioritice si curat mondiale . Asa o fi , mai nou , moda , printre cei cu ochi alunecosi si inima zburdalnica ...Ce-or zice parintii lor majori ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.414 secunde