Lovitură în fruntea Federației de fotbal: președintele și-a dat demisia după ratarea CM 2018

204
Lovitură în fruntea Federației de fotbal: președintele și-a dat demisia după ratarea CM 2018 - faraitalia-1511188693.jpg

Articole recomandate

Carlo Tavecchio a demisionat din funcția de președinte al Federației italiene de fotbal (FIGC) la o săptămână după ce prima reprezentativă a ratat calificarea la Cupa Mondială de anul viitor din Rusia.


Marcello Nicchi, președintele asociației arbitrilor italieni, a anunțat că Tavecchio a renunțat la funcția sa în cadrul unei reuniuni a FIGC care a avut loc la Roma, conform Agerpres.

În urma criticilor dure care au urmat ratării calificării la turneul final al CM, Tavecchio l-a demis pe antrenorul naționalei, Gian Piero Ventura, care nu și-a înaintat demisia după eșecul suferit, fiind demarate discuții cu Carlo Ancelotti pentru preluarea băncii tehnice.

Italia a ratat până acum doar două ediții ale Cupei Mondiale de fotbal, cele din 1930 și 1958, iar eșecul calificării la ediția 2018 se poate transforma într-o adevărată "apocalipsă" pentru fotbalul italian, din punct de vedere economic și sportiv, conform presei din peninsulă.

Italia a terminat la egalitate, 0-0, cu selecționata Suediei, săptămâna trecută la Milano, scandinavii obținând biletul pentru turneul final de anul viitor grație victoriei la limită din meciul tur (1-0).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 16 Noiembrie 2017
Stire din Economie : Demisie la vârful TAROM
Pagina a fost generata in 0.3387 secunde