€ 4.7581
£ 5.5051
$ 4.2739

Locuință romană, reclădită

Ştire online publicată Vineri, 14 Septembrie 2012. Autor: Paula TUDOR
Un domus - locuință romană mai înstărită, de obicei a patricienilor - a fost construit virtual, în trei dimensiuni, de către studenți ai Universității „Ovidius” și ai Universității Tehnice din Cluj. Drept model a fost luat un domus identificat parțial la Adamclisi de către arheologii Muzeului Național de Istorie și Arheologie Constanța, cu ocazia săpăturilor.


Materiale necesare le-au fost puse la dispoziție de către Laboratorul de cercetare în domeniul realității virtuale din cadrul universității. 

După o zi de documentare la fața locului - in situ, pe cetatea de la Adamclisi - și trei zile în care au învățat despre digitizarea artefactelor și reconstrucția lor virtuală, au urmat zilele de lucru intens la reconstituirea propriu-zisă a domusului. 

Proiectul s-a derulat în cadrul Școlii de vară de medii virtuale din România la Universitatea „Ovidius”.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
miercuri, 24 aprilie Foto : Premieră în aviația militară! Aterizare forțată noaptea, fără roata dreaptă 4393 vizite, 0 comentarii Premieră în aviația militară! Aterizare forțată noaptea, fără roata dreaptă
Cultură-Educație
ieri, ora 19:10 Foto : S-a dat startul Olimpiadei Naționale la Limba română. Să vină premiile la Constanța! 1154 vizite, 0 comentarii S-a dat startul Olimpiadei Naționale la Limba română. Să vină premiile la Constanța!
Economie
miercuri, 24 aprilie Foto : Prețurile apartamentelor din Constanța au sărit calul 1117 vizite, 0 comentarii Prețurile apartamentelor din Constanța au sărit calul
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7314 secunde