Liviu Pop schimbă tot: Niciun manual auxiliar sau alternativ nu mai este valabil

292
1
Liviu Pop schimbă tot: Niciun manual auxiliar sau alternativ nu mai este valabil - manuale1-1502278202.jpg

Articole recomandate

Niciun material auxiliar nu mai este valabil începând de astăzi, a afirmat ministrul Educației, Liviu Pop, într-o conferință de presă. Acesta a mai spus că în cel mult 30 de zile o comisie va elabora normele metodologice care vor sta la baza avizării materialelor auxiliare care vor putea fi folosite de către elevi și profesori.


Ministrul Educației, Liviu Pop, a anunțat cu puțin timp în urmă că face revoluție în Educație chiar înainte să înceapă școala. Niciun manual auxiliar sau alternativ NU mai este valabil din acest moment. Până acum, existau câteva sute de astfel de materiale didactice. Asta înseamnă că peste o lună, când reîncepe anul școlar, elevii NU vor mai fi obligați să aibă în ghiozdan astfel de manuale. Deci, părinții au scăpat de o cheltuială. Totul e însă teoretic. Pentru că, o spune tot ministrul, în practică profesorii vor decide cu ce vin școlarii la ore.

Ministrul Educației a mai spus că a constatat că ordinul de ministru emis în 2002 și care stătea la baza materialelor auxiliare nu a mai fost actualizat, el anunțând că de astăzi nu mai este valabil niciun auxiliar.

"Începând de astăzi, auxiliarele nu mai sunt valabile. Niciun material auxiliar nu este omologat, iar în maximul 30 de zile, o comisie va elabora normale metodologice care vor sta la baza avizării și acreditării acestor auxiliare, astfel încât să avem o zonă clară a acestora", a declarat Liviu Pop.

Acesta a afirmat că de evaluarea acestor materiale auxiliare se va ocupa Ministerul Educației, doar dacă va avea avizul conform al inspectoratului școlar și al asociației de părinți din unitatea de învățământ.

"Fac apel către edituri să nu mai transmită niciun material pentru că nu sunt omologate", a mai spus acesta.

În ceea ce privește manualele pentru anul școlar 2017-2018, ministrul Educației a spus mai sunt 30 de zile până la începerea școlii și că licitația pentru manuale este în curs. "Consiliul pentru contestații a dat răspunsuri, am înțeles că urmeazăși altele vineri sau luni. Vom lua o decizie după ce avem aceste răspunsuri. Vreau să îi asigur pe părinți că vor fi manuale până pe 11 septembrie", a mai explicat acesta.


Comentează știrea

Aivan
9 august 2017
Reforma?!

K la noi, la nimeni! Fiecare ministru decreteaza propriile reguli. Ai intrat in hora, joaca, nene!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.918 secunde