Lista Milenei

1047
Milena Farcaș (pe care am poreclit-o, la prima ei carte, Mama Milena) perseverează și vine cu al doilea volum "În nume(re)le tatălui", o analiză numerologică a caracterelor și destinelor mai multor personalități din județul Constanța. Nu se știe care sunt criteriile pe baza cărora își alege personajele, dar îl suspectez pe Gigi Haleț, amfitrionul evenimentelor provocate de Milena, că și-a băgat coada aici, făcând el selecția. Și, cum Gigi e prieten cu toată lumea care contează, socializarea agreabilă fiind principalul său talent, Milena va mai avea material pentru încă multe volume.
În paranteză fie spus, învățăcelul a prins multe de la maestru, Milena devenind și ea foarte pricepută la public relations. Mi-a indus și mie o atitudine binevoitoare față de eveniment, cu toate rezervele pe care le am vizavi de diverse "științe oculte" printre care și numerologia. Mi-a publicat în cea de-a doua carte articolașul pe care îl scrisesem despre prima, m-au complimentat amândoi (Milena și Gigi) pentru el, cu toată pornirea puțin veninoasă care nu le-ar fi putut scăpa...
Dintre personajele celui de-al doilea volum îi amintesc pe doctorul Ion Bordeianu ("se poate transforma"), pe prefectul Dănuț Culețu ("ar trebui să taci"), răposatul doctor Corneliu Dida ("nu vă lăsați păcăliți"), primarul de Năvodari Tudorel Calapod ("dincolo de toate acestea"), Mircea Băsescu ("nu reușesc, e magnet"), deputatul liberal Gheorghe Dragomir ("după cum vrea el"), primarul de Valu lui Traian Florin Mitroi ("dacă a explodat"), pictorul Gheorghe Caruțiu ("e greu să-l mulțumească cineva"), polarisul Eduard Martin ("iubindu-se pe el") și sora lui, Monica ("cine este șeful cui"), Sorin Strutinsky ("nu știi dacă-i adevărat") sau avocatul Sorin Calafus ("îl distruge. Ieșit din tiparele noastre"), cărora Milena le-a pus aceste etichete, foarte ciudate.
Se simt în discursul autoarei seriozitatea și convingerea în demersul său numerologic. Pare că a găsit o grilă ordonatoare pe care o aplică oamenilor și existenței, poate chiar propriei vieți. Fiindu-mi Milena deja simpatică, această fixație îmi dă fiori și mă întristează, ca orice înclinație monomaniacală. Simt și eu poezia numerelor, le înțeleg, le interpretez când este cazul și le dau importanța cuvenită, dar de aici până la a le da putere de decizie, rolul dirijorului în concertul vieții, e cale lungă, pe care autoarea pare că a parcurs-o. Cu speranța că și-a presărat niscai firimituri pe urme, aștept volumul trei, pe care l-aș vrea scris mai în joacă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.8694 secunde