Mai multe ştiri online:

Liderii elevilor cer autorităților locale decontarea navetei și burse

Ştire online publicată Miercuri, 22 Iulie 2015. Autor: Simona ANGHEL
Asociația Elevilor din Constanța a depus, ieri, o cerere de chemare în judecată în contencios administrativ pentru decontarea integrală a navetei pentru elevii constănțeni, aceștia ridicând o excepție de neconstituționalitate care plafonează naveta pentru elevi la 26 de lei/3 km + 2/km.

Tot ieri, a fost depusă o cerere de chemare în judecată, în contencios-administrativ, la Tribunalul Constanța, împotriva Municipiului Constanța - prin primar și Consiliul Local Constanța, având ca obiect obligarea Consiliului Local Constanța la emiterea unei hotărâri, prin care să stabilească numărul și cuantumul burselor pentru elevii din municipiul Constanța.

„Municipiul Constanța este o excepție în rândul unităților administrativ-teritoriale, pentru că aici regula este nerespectarea legii educației. Am avut exemplul cu transportul în comun, acum cu bursele. Se poate observa foarte clar dezinteresul pentru educație al autori-tăților locale. Referitor la nedecontarea integrală a navetei, aceasta este o cauză principală a părăsirii timpurii a școlii în mediul rural”, a declarat președintele Asociației Elevilor din Constanța, Constantin-Alexandru Manda. 

Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

Social
miercuri, 17 iulie Foto : Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!" 8707 vizite, 0 comentarii Șoselele morții pe litoral. "Da, este nevoie de acele separatoare de sens!"
Tehnologie
miercuri, 17 iulie Foto : Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe! 4053 vizite, 0 comentarii Mare atenție la aplicația care „îmbătrânește” fețe!
Cultură-Educație
miercuri, 17 iulie Foto : Mândria școlii constănțene.  Elevii de 10 ai județului! 2783 vizite, 0 comentarii Mândria școlii constănțene. Elevii de 10 ai județului!
ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.883 secunde