Liceul "Traian" a început anul școlar în forță

398
Liceul

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic "Traian" Constanța au realizat o călătorie în lumea științei, participând la evenimentul "Noaptea Europeană a Cercetătorilor", finanțat de către Comisia Europeană prin acțiunile Marie Sklodowska - Curie.


Prezenți la acțiunea ce s-a desfășurat la Maritimo Shopping Center, elevii din clasele a X-a și a XI-a, coordonați de prof. Alexandrina Avram, au expus numeroase experimente din vastul domeniu al științelor, participând cu bucurie la acest eveniment. Au mai participat directorul Liceului Teoretic "Traian", prof. Constantin Caracoti, prof. dr. Oana Staicu și reprezentanți ai Asociației de părinți a liceului - Tania Butcaru și Viorica Man.


De asemenea, catedra de istorie a aceluiași liceu a organizat o serie de manifestări dedicate aniversării a 110 ani de la inaugurarea Portului Constanța, coordonate de profesorii Dorina Chivu, Mirela Ana Voicu și Gabriel Stratenie, cu participarea elevilor claselor a X-a E și a XI-a G. 


Dintre acestea sunt de menționat: simpozionul "Portul Constanța de la inaugurare la modernitate" - dezbatere și vizionare de filme tematice, prezentarea lucrării istoricului Valentin Ciorbea, dedicată Portului la împlinirea a 100 de ani, vizită în Portul Constanța și la Muzeul Reginei Maria. 


În cadrul activităților au fost prezentate principalele momente din evoluția Portului Constanța, de la depunerea de către Regele Carol I la 27 septembrie/16 octombrie 1896 a documentului care consfințea "întemeierea unui port la țărmurile vechiului Pont Euxin, unde din veacurile cele mai îndepărtate comerțul a găsit un loc de adăpost, unde atâtea monumente istorice ne aduc aminte vechea dominație a strămoșilor noștri romani și unde s-a sfârșit poetul Ovidiu", la dezvoltarea lui în perioada interbelică și, ulterior, în perioada postbelică, menținerea ca unul din cele mai importante porturi din Europa.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 31 Iulie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Traian Summer Camp", la final
Pagina a fost generata in 0.2894 secunde