Liceul Teoretic "Traian" a câștigat premiul I la Concursul de proiecte internaționale NASA

260
Liceul Teoretic

Articole de la același autor

Cu trei proiecte trimise la concursul organizat de National Space Society (un proiect la clasa a VII-a, un proiect la clasa a X-a și un proiect la clasa a IX-a). Liceul Teoretic "Traian" obține premiul întâi cu proiectul " ECOS - Euro-Cosmo-Orbital-System ", coordonat de prof. Lia Enescu, clasandu-se astfel pe prima poziție a podiumului mondial. Elevii din clasele a IX-a si a X-a au participat la acest proiect, valorificând din plin dotarea laboratorului de cercetare și documentare NASA, utilat cu aparatura de ultima generație, prin bunăvoința unor oameni de bine care apreciază performanța și investesc în viitor.


Este al treilea an consecutiv când elevii Liceului Teoretic "Traian" participă cu proiecte la această competiție mondială și al treilea an în care obțin premii importante. Competiția din anul acesta a avut 12900 de participanți constituiți în 2700 de echipe din întreaga lume.


La 50 de ani de la primul pas pe Lună, colectivul de elevi al Centrului de Documentare și Cercetare Spațială al Liceului Traian a conceput un proiect care faciliteaza colonizarea intregului Sistem Solar. Complexul spatial ECOS folosește resursele satelitului jovian Europa pentru a asigura apa și combustibil pentru Stația Spațială de pe orbita lui Saturn, care va găzdui jumătate de milion de oameni. Complexul spațial va asigura aprovizionarea cu apă, hrană și combustibil pentru toate misiunile spațiale din Sistemul Solar și chiar de dincolo de acesta.


Dincolo de echipajul navei ECOS există o echipă numeroasă de elevi a Liceului Teoretic Traian care participa la activitatile Centrului de Documentare si Cercetare Spațială și care sunt invitați, alături de colegii lor câștigători, la conferința internațională, dedicată acestui concurs științific, unde cei mai buni elevi dintre cele aproape 3.000 de echipe participante vor fi premiați și felicitați de personalități marcante ale cercetării spațiale, astronauți, veterani ai misiunilor pe Lună și ai spațiului cosmic. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4826 secunde