Liceul Teoretic „Ovidius”, în rețeaua europeană „Blue Schools”

419
Liceul Teoretic „Ovidius”, în rețeaua europeană „Blue Schools” - liceulovidius-1623259363.jpg

Articole de la același autor

Liceul Teoretic „Ovidius” a primit, recent, certificarea apartenenței la rețeaua europeană „Blue Schools”, rețea din care fac parte alte 35 de școli și licee din diferite țări care s-au remarcat prin acțiuni și proiecte destinate cunoașterii și conservării mediului marin.

Rețeaua „Blue Schools” și-a început activitatea în urmă cu câteva luni, ca o inițiativă a Comisiei Europene, inițiativă integrată în Decada Națiunilor Unite de promovare a științelor oceanice în vederea atingerii scopurilor dezvoltării durabile. Diversitatea școlilor incluse în această rețea este redată și în „Atlasul European al Mărilor”, aplicație interactivă ce permite investigarea caracteristicilor mediului marin și care face parte din inițiativa EU4Ocean.

Un proiect dedicat conceptului de bio-economie a fost dezvoltat de un grup de şase eleve ale Liceului „Ovidius” – Cezara Cristache, Teodora Dodişi, Iulia-Roxana Enciu, Anamaria Raluca Minu, Dalia Onea, Ecaterina Şerban, ce a fost prezentat la concursul organizat în cadrul proiectului Erasmus+ „Blue Schools”, obținând premiul pentru cea mai bună inițiativă de promovare a sporturilor acvatice. Cu același prilej, activitatea derulată de Liceul Teoretic „Ovidius” în domeniul cercetării și conservării mediului marin, activitate prezentată de prof. Carmen Bucovală, a fost recompensată de juriul format din reprezentanți ai asociațiilor și instituțiilor partenere din Franța, Grecia, Portugalia, Cipru, Italia, Turcia, Estonia.

„Pornind de la aceste inițiative, este importantă menținerea unui interes ridicat pentru provocările ridicate de păstrarea calității mediului marin și utilizarea sustenabilă a resurselor oferite de acesta”, precizează directorul unităţii de învăţământ, prof. Cristina Anghel.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0691 secunde