Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova se înfrățește cu un liceu din Istanbul

325
2

Articole recomandate

Liceul Teoretic "Ioan Cotovu" din Hârșova a primit răspunsul din partea Consulatului General al Turciei la Constanța cu privire la înfrățirea acestei instituții cu Liceul "Ibrahim Turhan Anadolu Lisesi" din Esenler - Istanbul. 
Directorul liceului, prof. Alexandru Bujeniță, acordă o importanță deosebită relațiilor internaționale, colaborării cu instituții similare, participării la proiecte internaționale, motiv pentru care a demarat procedurile de colaborare cu sprijinul Consulatului General al Turciei la Constanța. Prima instituție care a răspuns acestei dorințe este Liceul "Ibrahim Turhan Anadolu Lisesi" din Esenler - Istanbul. 
Colaborarea Liceului Teo-retic "Ioan Cotovu" cu liceul din Istanbul presupune derularea de proiecte comune, realizarea de schimburi de experiență, pe teme alese de cele două echipe partenere, în domeniul social, cultural. 
"Înfrățirea dintre Liceul «Ibrahim Turhan Anadolu Li-sesi» și Liceul Teoretic «Ioan Cotovu» va avea o contribuție importantă la relațiile de cooperare și prietenie existente între Turcia și România, în toate domeniile", susține Consulul General al Turciei, Excelența Sa Ali Bozcaliskan.




Comentează știrea

elev
29 martie 2014
rusine

dar de alte proiecte internationale sustinute de acest liceu demarate in timpul directiunii anterioare nu spune nimic? S-a scris un proiect de colaborare cu 4 tari partenere de care nu spune nimic daca tot este asa interesat in relatiile internationale. directorul nostru este o persoana ipocrita care nu isi vede decat interesul propriu. daca tot spuneti de aceasta infratire de ce nu spuneti si cum elevii care au fost selectati sa plece in Turcia au fost alesi pe criterii nu tocmai ortodoxe?

Observator
30 martie 2014
Adevar

Pe langa faptul ca elevul in cauza are mare dreptate, se fac si investitii fara rost in scoala asta. Se vrea uniforma, de catre domnul Bujenita care inainte de a fi director, era convins ca uniforma nu este un lucru necesar asadar era de parte elevilor. Ce sa vezi... s-a razgandit... probabil cand a auzit de niste comisioane in urma carora s-ar "unfla" cateva buzunare. Bun... sa zicem ca elevii vor uniforme, dar apare un alt conflict. S-au alocat ceva banuti pe un videoproiector, un aparat foto si un dvd player(sunt laptop-uri dar... de ce sa nu existe si un dvd player cu bluray) Aceste obiecte au costat peste 4.000 de lei in cel mai bun caz. Bani care puteau fi folositi la achizitionarea unor uniforme pentru copii care nu isi permit iar acesti copii sunt destul de multi. Scoala are 4 videoproiectoare dar s-a mai optat pentru unul. Camera foto era totusi o necesitate dar nu una la un pret de 2,000 de lei. Trage-ti si voi concluziile.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 20 Noiembrie 2012
Stire din Eveniment : Razie a jandarmilor la Hârșova
Pagina a fost generata in 0.553 secunde