Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu", reabilitat cu fonduri europene

234
Liceul Tehnologic

Articole de la același autor

Liceul Tehnologic "Lazăr Edeleanu" se modernizează. Primăria orașului Năvodari a demarat un amplu proiect pentru creșterea eficienței energetice a clădirii unității de învățământ, realizat cu fonduri europene.

Lucrările vor consta în izolarea termică a fațadei - parte vitrată, prin înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, inclusiv a celei aferente accesului în clădirile publice pentru învățământ, cu tâmplărie termoizolantă, izolarea termică a fațadei, izolarea termică a plăcii la sol, termo-hidroizolarea terasei, asigurarea unui nivel ridicat de etanșeitate la aer a clădirii, precum și reabilitarea și modernizarea instalației electrice.

"Administrația locală are ca principală prioritate învățământul, educația, și de aceea este foarte important să asigurăm cele mai bune condiții elevilor și cadrelor didactice. Din cauza dimensiunilor foarte mari, clădirea liceului tehnologic a rămas în urma celorlalte instituții de învățământ în ceea ce privește reabilitarea. De aceea, am căutat să accesăm fonduri europene pentru a putea finanța aceste lucrări care sunt unele de amploare. Referitor la acest proiect, acum suntem în faza în care am obținut finanțarea, nouă milioane de lei, și organizăm procedurile pentru contractarea firmei care să realizeze lucrările. Practic, vom reabilita clădirea, vom schimba instalațiile electrice și de termoficare și vom instala panouri fotovoltaice pentru a beneficia de energie regenerabilă", explică primarul orașului Năvodari, Florin Chelaru.

Beneficiarii direcți ai proiectului sunt 848 de elevi și 66 cadre didactice, valoarea totală a investiției fiind de 9.417.982,52 lei, din care peste opt milioane lei sunt fonduri europene. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.8371 secunde