Liceul „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, acreditat Erasmus în domeniul educației școlare

305
Liceul „Nicolae Bălcescu” din Medgidia, acreditat Erasmus în domeniul educației școlare - liceulnicolaebalcescu-1633875046.jpg

Articole de la același autor

Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia a primit acreditare Erasmus în domeniul Educației Școlare, începând din acest an. Această acreditare Erasmus este valabilă până în anul 2027 și confirmă faptul că instituția acreditată este capabilă să implementeze un plan de dezvoltare strategică pe termen mediu sau lung.

Ca urmare a acestei acreditări, în anul școlar 2021 - 2022 Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Medgidia debutează proiectul ERASMUS+ KA121, proiect care se dorește o continuare a proiectelor anterioare de formare profesională și schimb de bune practici derulate de liceul nostru încă din anul 2014. „Proiectul acreditat urmărește ameliorarea competenţelor lingvistice și digitale atât la profesori, cât și la elevi, formarea de competențe antreprenoriale și pentru dezvoltare durabilă, promovarea educației incluzive și a competențelor transversale. Nu în ultimul rând, prin proiectul acreditat instituția noastră își propune să crească numărul participanților la proiecte europene, atât fizic cât și în mediul online, pentru a favoriza dezvoltarea personală, starea de bine, de integrare europeană și de cetățenie activă, un rezultat evident fiind creșterea ratei de reușită în viața personală și profesională”, explică directorul unităţii de învăţământ, prof. Elena Nechita.

Proiectul acreditat ERASMUS își propune, în anul școlar 2021 – 2022, trei tipuri de activități de formare. Este vorba despre participarea a şase cadre didactice la cursuri de formare profesională în domeniile amintite, o vizită de studiu în Franța şi trei stagii de 10 zile pentru 18 elevi, la Liceul „Leonard de Vinci” din Soissons (Franta) și în Limasol, Cipru, cu formare în educație durabilă, educație antreprenorială și STEM.

„Proiectele urmăresc ca școala să îmbunătățească în mod permanent calitatea actului educativ, să garanteze oportunități egale privind accesul la educație și să devină garantul succesului pentru fiecare elev în parte. Acest deziderat reprezintă obiectivul central al proiectului nostru ERASMUS”, subliniază directorul liceului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5391 secunde