Liceul "George Călinescu" s-a înfrățit cu Liceul Clasic "Ovidio" Sulmona

Marţi, 07 Martie 2017
278
În programul delegației italiene din Sulmona (Italia), condusă de primarul Annamaria Casini, și-au găsit loc și câteva momente legate de învățământul constănțean. 


Vizita este prilejuită de împlinirea, în acest an, a 2.000 de ani de la moartea poetului latin Ovidius, născut la Sulmona și exilat la malul Mării Negre. 


Cu această ocazie, Liceo Classico "Ovidio" din Sulmona și Liceul Teoretic "George Călinescu" Constanța au încheiat un acord de înfrățire cu scopul de a promova proiectele de schimb internațional între cele două școli. Actul a fost semnat în cadru festiv, la Universitatea "Ovidius", de directoarele acestor două instituții, profesoarele Caterina Fantauzzi și Elena Crăcea. 


"Legătura istorică dintre Constanța și Sulmona, marcată anul acesta de cei 2.000 de ani de la moartea marelui Ovidius, este mai strânsă, prin semnarea acordului de înfrățire dintre liceele noastre. Ne leagă profilul similar al școlilor noastre, specializate în predarea limbilor străine, și tradiția unei colaborări cu liceul italian începute de profesorul Constantin Daba, primul director al liceului nostru. Un nou pas în această colaborare este invitarea a doi dintre elevii Liceului «Călinescu» la Concursul de limba latină Certamen Ovidianum Sulmonense, în Italia, în luna aprilie", a declarat prof. Elena Crăcea. 


Pagina a fost generata in 0.2012 secunde