Liceul "Decebal" Constanța sărbătorește Ziua Națională a României

277
1

Articole recomandate

Pentru elevii și profesorii Liceului Teoretic "Decebal" Constanța, ziua de 1 Decembrie va fi o zi cu totul specială, având în vedere că se vor împlini 95 de ani de la Marea Unire din 1918.

Sub îndrumarea prof. dr. Marian Vicol, astăzi, de la ora 10.30, în sala cabinetului de istorie al liceului va fi organizat un interesant simpozion în cadrul căruia elevii vor prezenta comunicări referitoare la revenirea Basarabiei, Bucovinei și Transilvaniei la Patria Mamă, la contribuția dobrogenilor la făurirea Statului Național Unitar Român, la importanța istorică a actului de la 1 Decembrie 1918. De asemenea, elevii vor viziona o interesantă expoziție virtuală cuprinzând imagini grăitoare din timpul desfășurării evenimentelor de acum 95 de ani, care au pregătit înfăptuirea acestui moment esențial din istoria noastră națională. Un recital instrumental de cântece patriotice va încheia simpozionul.

Mâine, începând cu ora 12.30, elevii și profesorii liceului vor avea ocazia să urmărească un spectacol dedicat Zilei Naționale, cuprinzând un recital de poezii și cântece patriotice, precum și dansuri populare românești.

În continuarea activităților dedicate Zilei Naționale a României, duminică 1 Decembrie, un grup de 60 de elevi însoțiți de cadre didactice se vor deplasa la București, unde vor urmări parada militară organizată în Piața Arcului de Triumf.

Comentează știrea

WXNIlfEJwdufHrF
29 septembrie 2014
eUeMLIySzCMGpTZETqS

1GHXo7 yqongqkgqhuf, [url=http://kjglgnkxcesj.com/]kjglgnkxcesj[/url], [link=http://urxmjxykcacv.com/]urxmjxykcacv[/link], http://anymozgppqsz.com/

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4439 secunde