Liceenii și-au dovedit abilitățile de vorbitori de limba franceză

287

Articole de la același autor

Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" a desfășurat, zilele trecute, cea de-a XIII-a ediție a activității "Reunion de famille" a claselor a IX-a, cu profil bilingv-franceză, din județul Constanța. 
Organizatorii, elevii clasei a IX-a F de la CNMB, împreună cu prof. Cristina Zaharia, i-au avut drept oaspeți pe colegii lor de la Liceul Teoretic "Ovidius" și Liceul Teoretic "George Călinescu", însoțiți de profesorii Nadina Dima-Aldea și Iulia Gârbocea. 
Potrivit consilierului de imagine al Colegiului "Mircea", prof. Florentina Gheorghe, elevii celor trei licee și-au dovedit atât abilitățile de vorbitori de limba franceză, cât și talentul actoricesc, dezinvoltura și curajul de a vorbi în public. În cea de-a doua parte a întâlnirii, elevii au creat, în echipe mixte, postere în format electronic pe care le-au prezentat celorlalte echipe. 
La activitatea devenită deja o tradiție au luat parte și prof. Janetta Bărăitaru, inspector pentru limbi moderne în cadrul ISJ Constanța, și prof. Doina Grapă, responsabila catedrei de limba franceză de la Colegiul "Mircea". 
"Ca în fiecare an, elevilor implicați le-a făcut plăcere să lucreze în echipă, să-și pună la încercare calitățile oratorice și lingvistice, dar și abilitățile de lucru pe calculator. Evenimentul s-a dorit a fi și un moment inaugural al acțiunilor educative care vor celebra exercițiul cultural «Saison Croisée France-Roumanie», deschis pe 27 noiembrie. Ca o recunoaștere a calității activităților didactice și extrașcolare de limba franceză realizate la Colegiul Național «Mircea cel Bătrân», liceul a primit titlul «Label Franc Education», valabil pentru următorii trei ani", a declarat prof. Florentina Gheorghe. 
Distincția este acordată de către Ministerul Afacerilor Externe francez instituțiilor de învățământ care ating anumite standarde de calitate în domeniul învățământului francofon. (M.Ș.)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2945 secunde