Acțiune la Colegiul Național "Mihai Eminescu"

Liceenii își doresc o lume tolerantă

488
Liceenii își doresc o lume tolerantă - colegiuleminescu-1353360489.jpg

Articole de la același autor

La Colegiul Național "Mihai Eminescu", s-a sărbătorit Ziua Internațională a Toleranței, în cadrul unei activități proiectate pe două secțiuni.


Prima a constat în derularea unor activități didactice, cum ar fi prezentări de filme și power-pointuri realizate de elevii din clasele a IX-a și a X-a (profesori coordonatori Mariana Hristache, Carmen Roșu, Monica Popa, Mariana Neacșu). Cea de-a doua activitate a implicat proiectare pe un ecran, la intrarea în școală, a unor filme incluzând interviuri pe tema "Toleranța", însoțită de Imnul Toleranței, realizat de elevii claselor a X-a B (Sibel Hamdi, Andreea Drăguț, Andreea Neagu, Andra Zamfiroiu, Osman Alper) și a X-a C (Dragoș Iordan, Sebastian Văcărencu, Cristian Ene). De asemenea, elevii au împărțit flyere trecătorilor, în fața Colegiului "Mihai Eminescu", pentru a sugera importanța faptului de a trăi într-o lume tolerantă. 

Un alt moment a fost cel al realizării, din trupurile a aproximativ 100 de elevi, a cuvântului "Tolerant" (din băieți) și a unei flori (din fete). Elevii au fost îmbrăcați în alb (sugerând integritatea morală) și roșu (simbolizând puterea dragostei reprezentate prin toleranță). Profesorii coordonatori ai acestei activități au fost prof. dr. Camelia Ciurescu (director), Stelian Marinescu (director adjunct), Mariana Bordeiu și Valentin Bratu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Noiembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Ora de sexologie
Pagina a fost generata in 0.3199 secunde