Liceenii de la "Mircea" și "Ovidius" s-au întrecut în cunoștințe și ambiție

752
Liceenii de la

Articole de la același autor

Facultatea de Litere a Univer-sității "Ovidius", Inspectoratul Școlar Județean și Asociația Română a Profesorilor de Limbă Franceză au organizat a doua ediție a Concursului plurilingv "Bravo!", adresat elevilor de clasele a XI-a și a XII-a.

Față de anul trecut, după cum ne-a informat prof. Veronica Hagi, masterand în cadrul Universității "Ovidius", alături de elevii din Constanța, s-au remarcat echipaje de la liceele "Lazăr Edeleanu" din Năvodari, "Callatis" din Mangalia și "Carmen Sylva" din Eforie Sud. În total, au fost reprezentate nouă licee și au fost prezenți 45 de candidați.

Coordonatoarea evenimentului, conf. dr. Monica Vlad, a evidențiat atuurile concursului care, printre altele, valorizează multiculturalitatea, plurilingvismul, iar ambiția, curajul susținerii opiniilor personale reprezintă un exercițiu de viață.

După proba scrisă care a avut subiecte în limbile franceză, engle-ză, italiană și spaniolă, la dezba-terea orală au participat echipele clasate pe primele două locuri la fiecare nivel de studiu. Atât la clasa a XI-a, cât și la a XII-a, finaliștii au aparținut Colegiului Național "Mircea cel Bătrân" și Liceului Teoretic "Ovidius". Primii clasați au fost elevii de la Colegiul "Mircea" (clasa a XI-a: Dana Postaru, Cătălina Naum și Sorana Gheorghiade; clasa a XII-a: Ștefan Paraschiv, Tudor Suciu și Shera Cherim), secondați, la mică distanță, de elevii de la Liceul Teoretic "Ovidius" (clasa a XI-a: Ștefania Zănoagă, Radu Cristea și Gabriel Dumitru; clasa a XII-a: Cristina Ciupitu, Georgiana Matei și Rafti Ely). Pe locul al treilea, s-au clasat echipajele formate din elevi de la Colegiul Comercial "Carol I" (clasa a XI-a: Diana Fulga, Daniela Creangă și Anamaria Petcu) și de la Liceul "Lazăr Edeleanu" din Năvodari (Anca Neagu, Andreea Pahoncia și Izabela Jugariu).

Premiile constând în cărți din literatură universală au fost oferite de sponsorul principal al manifestării, Agenția Universitară a Francofoniei. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0173 secunde