„Despre viitor dinspre adolescenţi“

Liceenii de la „Lucian Blaga“, protagonişti ai unui spectacol teatru forum

228
Liceenii de la „Lucian Blaga“, protagonişti ai unui spectacol teatru forum - liceeni-1608481042.jpg

Articole de la același autor

Elevii Liceului Teoretic „Lucian Blaga” din Constanţa participă, în această perioadă, la un proiect amplu despre riscul consumului de droguri, dar și despre violenţă. Este vorba despre proiectul de educație „Despre viitor dinspre adolescenţi”, realizat de Asociația Transcena în colaborare cu Agenţia Naţională Antidrog și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. Programul este implementat la nivelul Liceului Teoretic „Lucian Blaga” începând cu luna noiembrie 2020, la clasa a IX-a B, unde directorul unității, prof. Iuliana Linea și prof. diriginte Florentina Ioana Reșit, au implicat 26 de elevi și părinți ai acestora.

„Acest proiect se desfășoară online, fiind o activitate cu caracter interactiv, cu două sesiuni pe teme importante pentru tineri. Prima temă se referă la egalitatea de șanse și tratament între fete, femei și băieți, bărbați și violența, consecință a nerespectării acestei egalități. Cea de-a doua temă este despre riscul consumului de droguri. Astfel, pentru ambele teme a fost conceput un format de dezbatere care pornește de la un material filmat. De asemenea, s-a realizat și un spectacol de teatru forum împreună cu tineri și elevi, bazat pe experiențele, interesele și punctele lor de vedere, scenariul fiind interpretat de actori profesioniști”, explică prof. Iuliana Linea. Spectacolul filmat pentru prima temă se intitulează „Tu decizi pentru egalitate” și abordează probleme legate de abandonul școlar, violența economică și hărțuirea. Fiecărei probleme îi corespunde un act al filmului. Elevii au fost implicați prin întrebări adecvate fiecărei probleme ilustrate. Scopurile dezbaterii sunt sensibilizarea cu privire la fenomen și informarea juridică cu privire la sancționarea formelor de violență specifice care decurg din nerespectarea egalității de șanse și tratament între fete sau femei și băieți sau bărbați.

„Pe lângă activităţile destinate elevilor, acest proiect are şi un modul adresat părinţilor, deosebit de util în realizarea unui parteneriat activ şi eficient între şcoală şi familie, în educaţia antidrog a copiilor. În urma participării la dezbateri, părinții vor completa și chestionare despre temă și despre activități”, mai precizează directorul unităţii de învăţământ.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5146 secunde