Liceenii de la "Duca" au sărbătorit Ziua Recunoștinței Constănțenilor

290
Vineri, în sala Centrului de Documentare și Informare a Liceului Tehnologic "Gheorghe Duca" din Constanța, a avut loc simpozionul "ProMemoria - Ziua Recunoștinței Constănțenilor. 23 Noiembrie 1878 - 134 de ani de la Reinte-grarea Dobrogei la Statul Român - 14 Noiembrie 1878". 


Cuvântul de deschidere al prof. dr. ing. Elena Gogu, director al acestei instituții, a fost urmat de o serie de referate și expuneri pregătite de liceenii clasei a X-a, cărora li s-au alăturat invitații.

Prof. Gabriela Tănase, de la Școala Gimnazială nr. 7 "Remus Opreanu" din Constanța, a prezentat "Ctitori și antreprenori ai Constanței și Litoralului românesc", iar prof. dr. Marian Vicol, de la Liceul Teoretic "Decebal" din Constanța, a expus "Personalități ale Constanței în a doua jumătate a secolului al XX-lea".

Conf. univ. dr. Stoica Lascu, președinte al Filialei Constanța a Societății de Științe Istorice din România, a susținut un discurs despre "Oameni de seamă ai Constanței - de ieri și de alaltăieri, mici și mari, întru neuitare...".

Prof. Paul Ștefanopol, împreună cu elevii clasei a XII-a, au realizat filmul educațional "Constanța, cum ești tu?", iar prof. Viorica Mrejeru a prezentat un fotomontaj tematic și o expoziție de carte.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.1532 secunde