Liceeni de la Colegiul Pedagogic, elevi pentru o săptămână, în Olanda

741

Articole de la același autor

22 de elevi de la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" au avut ocazia, timp de o săptămână, de a vedea cum este să fii licean în Olanda. 


În perioada 2-7 octombrie, în localitatea Harderwijk, a avut loc cea de-a doua întâlnire din cadrul proiectului bilateral româno-olandez, derulat de Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" din Constanța, în parteneriat cu liceul R.S.G. Sligerbos Levant. 


Astfel, cei 22 de elevi, însoțiți de trei profesori ai instituției, prof. Ecaterina Patrichi, prof. Carmen Florescu și prof. Alina Milea, au participat, timp de o săptămână, la activități comune cu profesorii și elevii din liceul partener, continuând proiectul început în luna aprilie a acestui an, când elevii din RSG Sligerbos Levant s-au aflat în instituția constănțeană. 


"Experiența a fost una deosebit de interesantă, având în vedere că lecțiile s-au desfășurat, aproape în totalitate ,cu ajutorul Ipad-urilor, RSG Slingerbos implementând acest sistem încă din anul 2013. Programul a inclus vizite la muzee și alte obiective culturale din Harderwijk și Amsterdam, precum și lecții de familiarizare cu istoria și particularitățile reliefului Olandei, susținute în limba engleză de către profesorii olandezi participanți la proiect. O activitate deosebit de apreciată a fost învățarea imnului României de către elevii olandezi, respectiv a imnului Olandei de către elevii noștri", a declarat prof. dr. Anamaria Ciobotaru, directorul colegiului constănțean, inițiatorul și coordonatorul proiectului. 


Schimbul de experiență s-a încheiat cu o întâlnire a elevilor, profesorilor și a părinților participanți, desfășurată la RSG Slingerbos, în care elevii au susținut proiectele elaborate pe parcursul întregii săptămâni petrecute în Olanda. 


"Colaborarea cu instituția olandeză a început în anul 2009, când ambele școli au făcut parte din proiectul Comenius, finanțat de Uniunea Europeană - Byond Words. De atunci, schimburile de experiență dintre cele două instituții au continuat, fiind organizate anual în lunile aprilie și octombrie", a mai explicat prof. dr. Anamaria Ciobotaru.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2053 secunde