Liceene de la "Călinescu", admise fără examen la Universitatea București

427
Liceene  de la

Articole de la același autor

Luna aprilie se încheie cu o performanță pentru elevii Liceului Teoretic "George Călinescu" din Constanța, instituție școlară recunoscută în învățământul constănțean pentru predarea limbilor străine la standarde înalte.

După maratonul olimpiadelor județene, la care călinescienii au obținut premii și mențiuni, în prima săptămână a lui aprilie, 14 elevi ai liceului au participat la fazele naționale ale olimpiadelor școlare (la franceză, germană, italiană, spaniolă, latină, sociologie, filosofie). Dintre aceștia, la limba spaniolă, Andrada Timofei și Viorica Sinem au obținut mențiuni, având drept coordonator pe prof. Laura Perșoiu, iar la limba italiană, Luminița Ștefan a câștigat premiul I, iar Giorgiana Panait - mențiune, coordonate fiind de prof. Daniela Grigore. Aceste eleve au avut bucuria ca, pe baza rezultatelor excelente de la etapa națională, să fie admise fără examen la Facultatea de Litere a Universității București.

De asemenea, în coordonarea prof. Alexandrina Vlad, eleva Tania Constantin a obținut Premiul I la Concursul de creație și interpretare în limba engleză Speak Out, faza națională.

În plus, la sfârșitul săptămânii trecute, s-a desfășurat concursul de limba chineză Chinese Bridge, în organizarea Institutului Confucius, destinat elevilor de liceu. La etapa regională, Georgiana Cozma (clasa a XII-a) a obținut premiul I, iar Cristina Matei (clasa a IX-a) - premiul al II-lea, ele calificându-se la etapa națională ce va avea loc la sfârșitul lunii mai. Aceste rezultate au fost posibile grație strădaniilor profesoarei Yuqin Wang, care predă limba chineză la Liceul Teoretic "George Călinescu" din luna noiembrie, în baza parteneriatului existent între liceu și Clasa Confucius din cadrul Universității "Ovidius" Constanța. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4789 secunde