Librăria Cărturești invită constănțenii la ceai

298
Cornel Pasăre și Cristian Popa, doi pasionați ai ceaiului, invită constănțenii, vineri, 9 iulie, ora 19 la Cărturești Constanța, la o întâlnire cu lumea parfumată a ceaiului. O prezentare a istoriei ceaiului în China și Japonia, o demonstrație de preparare și servire a ceaiului, urmate, firește, de o degustare de ceaiuri chinezești și japoneze vor da aroma unei seri de vineri dintre cele mai plăcute.
"Arta ceaiului este deosebit de complexă și rafinată. Ea se adresează deopotrivă cunos-cătorilor, cât și celor ce sunt la început de drum. Când toate simțurile sunt în armonie, prin mișcare și atingere (în timpul preparării ceaiului), prin văz (observând întregul proces), prin miros (savurând nuanțele fine ale ceaiului), prin auz (folosind o muzică în surdină) și prin gust (în timp ce degustați ceaiul), creați o atmosferă specială, încărcată de mister și rafinament. Pentru toate acestea merită să aprofundezi o lume exotică și misterioasă în compania plăcută a unei cești de ceai", susține Cornel Pasăre.
"Din ce în ce mai multă lume mă întreabă de ce beau ceai. La început m-a atras caracterul exotic, asiatic, al acestei băuturi, apoi calitatea terapeutică a sa. După un timp, am fost fascinat de încărcătura culturală care o însoțește. După un alt timp m-am lăsat sedus de energia și în același timp de pacea pe care această licoare le aduce. Și totuși, de ce beau eu ceai? Nu am un răspuns pentru întrebarea asta, cu fiecare ceașcă de ceai băută descopăr noi înțelesuri, noi trăiri, noi motive. Și după fiecare ceașcă de ceai vine încă o ceașcă de ceai. Niciun răspuns, nicio întrebare, doar ceai", e de părere Cristian Popa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.7857 secunde