"Legende pe ruine circulare". Spectacol la Muzeul de Istorie

354

Articole recomandate

Sâmbătă, 6 octombrie, începând cu ora 18.00, actorii Teatrului de Stat din Constanța (TSC), împreună cu cei ai Teatrului "Astragali" din Italia, vor urca pe scenă și vor susține un spectacol la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Toate acestea vor avea loc în cadrul proiectului cofinanțat de Uniunea Europeană "Legende pe ruine circulare".

Spectacolul a fost realizat în colaborare cu partea italiană, sub coordonarea regizorului și actorului Fabio Tolledi, vicepreședinte al Institutului Internațional de Teatru.

"Proiectul, care a fost astfel intitulat după o povestire a lui Jorge Luis Borges, «Ruinele circulare», evidențiază felul în care moștenirea culturală comună europeană s-a format prin interacțiunea diverselor expresii culturale ale diverselor civilizații de pe continent, prin călătorii sau comerț. Elemente ale acestei moșteniri culturale sunt valorificate ca surse de valori comune, amintiri, înțelegere, identitate și dialog pentru Europa. Unul dintre obiectivele principale ale proiectului este să determine oamenii să participe, să simtă, să reflecteze și să exprime apartenența la Europa și să înțeleagă mai bine bogăția și unicitatea diversității ei culturale", au precizat reprezentanții TSC.

v v v

Pentru că în incinta teatrului va fi amenajată o secție de votare pentru referendumul din 6 - 7 octombrie, celelalte două spectacole care ar fi trebuit să se desfășoare în week-end au fost anulate.

Pe de altă parte, tot sâmbătă, de la ora 11.00, constănțenii sunt invitați la un colocviu intitulat "Noi forme de a spune vechile povești, pentru un public diferit", care se adresează tuturor celor preocupați de păstrarea tradițiilor, legendelor, identității culturale și istorice. Colocviul se va desfășura la sediul Muzeului de Istorie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1768 secunde