"Legenda emirului Nogai". O carte despre istoria tătarilor

646

Articole de la același autor

Scriitoarea Elena Netcu, în colaborare cu Uniunea Democrată Tătară, a lansat, zilele trecute, cartea "Legenda emirului Nogai". Evenimentul a avut loc la Medgidia, "capitala" tătarilor din Romȃnia. 


La prezidiu, alături de moderatorul evenimentului, președintele de onoare al UDT, Sali Negiat, și de scriitoare, s-au poziționat profesorul de istorie Ecrem Gafar, președintele UDT Naim Belgin și secretarul general al UDT, șeful comisiei de cultură și culte Memur Derviș, vorbitorii referindu-se mai mult la personajul istoric Kara Nogai Isa și la istoria tătarilor care se află azi în pericolul de a-și pierde identitatea. 


Cartea debutează cu o "scrisoare" către un tătar aflat într-o dilemă identitară încurajându-l cu aceste cuvinte: "Timur, fii mȃndru că ești tătar și, oricȃt de mult ți-ai căuta originile, să nu uiți că neamul tău tătăresc a făcut istorie în aceste locuri cu mândrie și onoare, aici la Gurile Dunării!". 


Aflată la a unsprezecea carte publicată, scriitoarea a cuvântat cu mare emoție: "Această carte a însemnat o muncă de doi ani și jumătate, iar în spatele ei se află o documentare puternică și solidă…", unul dintre cei care au contribuit considerabil la "nașterea" acestei cărți fiind istoricul Victor Baumann. 


Cu acest prilej, Uniunea Democrată Tătară a transmis un mesaj clar de unire către toți tătarii, dar și caldele urări ale fraților din Republica Tataristan - Rusia, primite de către delegația asociației aflată, în perioada 12-19 iunie, în Kazan (capitala Republicii Tataristan). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5906 secunde