Lectură de vară: "Copiii de pe Volga"

163
Lectură de vară:

Articole de la același autor

"Copiii de pe Volga", de Guzel Iahina este o altă carte care se află, la ora actuală, în topul celor mai căutate lecturi. Se pare că, la cinci ani după debutul fulminant, cu bestsellerul "Zuleiha deschide ochii", Guzel Iahina a venit în fața cititorilor cu un nou roman cutremurător, care se bucură deja de faimă internațională. Iată cum îl descrie autoarea: "Am vrut să vorbesc despre lumea coloniilor germane de pe Volga- vibrantă, aparte, vie, o lume creată cândva de oameni veniți din altă țară și pierdută astăzi în negura timpului. Dar este și o poveste despre cum poate o mare dragoste să nască spaime în sufletul nostru și totodată să ne ajute să le depășim".

Povestea se concentrează pe Iakob Ivanovici Bach, profesor în satul german Gnadental de pe Volga, care duce o viață simplă, anonimă.

Într-o zi, el este chemat pe celălalt mal al fluviului ce "împarte lumea în două" să-i dea lecții unei tinere fragile și timide, Klara, fiica unui straniu personaj Udo Grimm. Nu este deloc surprinzător că între cei doi se înfiripă o poveste de iubire. Este, însă, singurul fapt previzibil din acest roman amețitor, căci în clipa următoare istoria dă năvală, răsturnând reguli și destine, realitatea capătă accente supranaturale, adevărul nu mai este același și totul se topește într-o grandioasă epopee din ritmul căreia nu te mai poți desprinde. Ce se întâmplă cu această poveste de dragoste, veți vedea doar citind cartea. Lectură plăcută!

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4268 secunde