Cursuri opționale pentru licee

Lecții despre comunism, Holocaust și regii României

292
Lecții despre comunism, Holocaust și regii României - 64elevi-1350420019.jpg
O nouă disciplină în licee, de anul viitor: Istoria Monarhiei Române, un curs opțional pentru cei din clasele a IX-a și a XII-a. Șase profesori lucrează acum la manualul care va cuprinde și fotografii de epocă inedite.


La orele de Istoria Monarhiei, elevii vor învăța despre regii României, dar și despre cum au trăit românii în acea perioadă sau cum era viața la Curtea Regală. Vor putea vizita ctitorii regale, vor viziona și dezbate filme documentare și se pot întâlni cu membri ai Casei Regale. 

Pe lângă disciplina obligatorie Istorie, în programă sunt cel puțin șapte opționale de Istorie care încearcă acum să lămurească aspecte și perioade controversate din istoria țării sau a lumii. Se învață opțional Istoria Holocaustului, Istoria Comunismului, Istoria Minorităților Naționale, Istoria Integrării Europene, Istoria Migrațiilor sau chiar Istoria Partidelor Politice. Cele mai căutate sunt Istoria Comunismului și cea a Holocaustului. 

Istoria Comunismului sau Istoria Holocaustului sunt predate elevilor astfel încât ei să înțeleagă că atrocități ca acestea nu trebuie să se mai întâmple.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 17 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Sănătatea începe din farfurie!"
Miercuri, 17 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Go West!
Miercuri, 17 Octombrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "Paris, je t’aime", filmul de miercuri
Pagina a fost generata in 1.9042 secunde