Lecție de istorie, pe holurile Liceului "Călinescu"

164

Articole de la același autor

Un grup de eleve entuziaste din clasa a XI-a C bilingv limba franceză au amenajat, în holul Liceului Teoretic "George Călinescu", expoziția itinerantă "Le Rhone pendant la Grande Guerre". 


Organizată cu sprijinul Ambasadei Franței la București, prin intermediul Alianței Franceze Constanța, aceasta face parte din manifestările dedicate de statul francez centenarului Primului Război Mondial, ca un omagiu adus combatanților și civililor epocii. 


Prin intermediul a 15 roll-up-uri de o calitate impecabilă, este evocată atmosfera con-flictului ce a marcat începutul secolului XX. Astfel, tehnica fotografică a zilelor noastre aduce în fața elevilor obiecte, imagini, scrisori, afișe, documente extrase atent din arhivele de război de acum mai bine de o sută de ani. Acestea vorbesc nu numai despre conflictul propriu-zis, ci și despre tot ceea ce acesta a implicat din partea civi-lilor - de la susținerea acordată de aceștia soldaților, primirea refugiaților din zonele beligerante, îngrijirea răniților, producerea de muniție și a echipamentelor militare, hră-nirea populației, până la ridicarea de monumente în memoria celor căzuți în lupte. Expoziția este însoțită de un manual de exploatare pedagogică a acesteia, prin intermediul căreia elevii învață importanța valorificării resurselor informaționale exis-tente în arhive. 


"Este o veritabilă lecție de istorie în limba franceză, pe care elevii noștri o pot învăța chiar în liceu. Ne asociem elanului comemorativ internațional și, de asemenea, dedicăm această expoziție Zilei Naționale a României, a cărei existență ca stat modern se datorează în mare măsură acestui conflict", a declarat prof. de limba franceză Marinela Mitrenga, coordona-toarea evenimentului de la Liceul Teoretic "G. Călinescu". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5726 secunde