Lavinia Stan, prezentă la Universitatea "Ovidius"

410
Lavinia Stan, prezentă la Universitatea

Articole de la același autor

Facultatea de Istorie și Științe Politice din cadrul Universității "Ovidius" organizează săptămâna viitoare o serie de evenimente la care va fi prezentă Lavinia Stan, director al Departamentului de Științe Politice de la St. Francis Xavier University, Antigonish, Canada și președinte al Society for Romania Studies, eminent specialist în științe politice și în probleme referitoare la comunism, post-comunism și democratizare.

Astfel, luni, 15 mai, în Sala Senatului Universității "Ovidius" din Constanța (Campus corp A, etajul 1), începând cu ora 10.00, Lavinia Stan va susține o conferință cu o temă incitantă și de actualitate în politica mondială: "Este decomunizarea posibilă în Coreea de Nord?". Marți, 16 mai, începând cu orele 13.30, tot în Sala Senatului va avea loc lansarea volumului România postcomunistă. Trecut, prezent, viitor, coordonat de prof. univ. dr. Lavinia Stan și prof. univ.dr. Diane Vancea, publicat la editura Polirom în acest an. Vor vorbi despre acest volum, alături de cele două coordonatoare, prof. univ.dr. Angelo Mitchievici și prof.univ.dr. Florin Anghel.

Miercuri, 17 mai, începând cu ora 11.00, în aceeași Sală a Senatului, Universitatea "Ovidius" îi va decerna doamnei profesor Lavinia Stan titlul Doctor Honoris Causa.

Aceste întâlniri se vor încheia joi, 18 mai, începând cu ora 10.00 în Sala Umberto Eco (Campus, corp A, etajul 2). Având în vedere faptul că în 2017 celebrăm "Anul Ovidius", dedicat poetului latin relegat la Tomis în perioada Imperiului Roman, Facultatea de Istorie și Științe Politice deschide seria de dezbateri cu titlul "Vocile Exilului", iar Lavinia Stan, care a emigrat în Canada la începutul anilor ′90, provoacă publicul la un dialog despre destinul intelectualului în afara țării de origine.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.0436 secunde