Laș micuț! De ce te ascunzi în spatele tastaturii?

Articole de la același autor
Top articole din Cultură-Educație
Comentează știrea
Nu ne obliga nimeni nici sa scriem, nici sa nu scriem! Dar trebuie sa ne asumam ceea ce afirmam. In ceea ce ma priveste, sunt un cititor constant al articolelor Simonei Anghel si nu numai! Niciodata nu am avut senzatia ca ar tine partea cuiva, ba chiar am avut ocazia sa vorbesc personal cu dumneaei si a fost deschisa la problemele noastre, ale celor din invatamant! Iar in comentariile pe care le fac frecvent, recunosc, nu spun nimic din ceea ce nu am avut curajul sa spun si 'in fata' celor care au calcat ( dupa parerea mea), stramb! Daca as fi simtit o singura data ca doamna simona anghel ar fi facut afirmatii nefondate, sau calomnioase la adresa cuiva, a oricui, n-as mai fi deschis niciodata site-ul Cuget Liber! Haideti oameni buni, sa nu ne pierdem cu firea, si sa citim cu atentie ce se scrie inainte sa dam cu parul in jurnalisti! Sau ar fi bine sa nu mai scrie nimeni despre invatamant si cultura? Sa aruncam presa la gunoi?
Oferta pentru oricine! Cel mai modern si mai eficient sistem de lucru la domiciliu, acum in premiera pentru toata tara! Trebuie sa ai doar putin timp liber, calculator si conexiune la internet! Nu e nevoie sa cunosti nimic, inveti totul de acum inainte, pas cu pas, sub indrumarea noastra foarte atenta! Si incepi chiar din prima luna sa castigi bani! Solicita acum detaliile necesare, la adresa de email: cosminstoica2015@yahoo.com
Stimate Sorin Mihalache si Super Simona Laudabil demersul de a iesi in apararea colegei -noua profesorilor ne lipseste uneori colegialitatea. Ma indoiesc insa ca nu ai sesizat nicio umbra de adevar in ceea ce am afirmat. Nu era vorba despre legitimitatea articolului - nu am afirmat ca informatiile publice luate de pe alte site-uri nu pot reprezenta sursa de inspiratie pentru a putea scrie"la kilogram". Stim amandoi ca nu asta e jurnalismul. Cand a fost cazul, am apreciat activitatea Simonei Anghel. Este evident ca polemica in redactie nu are sens, si, da, sunt las, ma ascund in spatele IP-ului pe care il analizati. In orasul nostru inca domneste frica, inca te ascunzi, intelectual fiind, de teama ca opiniile tale asumate si declarate, supara pe cineva sus pus care ti-o va trage si nici macar nu vei stii de unde. Sper ca recunosti stilul incetatenit de clica Mazare, infiltrata in toate structurile administrative, inclusiv la ISJ. Si daca tot analizati IP-urile, stiti deja ca nu sunt singura persoana care gandeste asa. Problema aici nici macar nu e Simona Anghel - e vorba despre diletantism si ipocrizie, ridicate in planul normalitatii la Constanta.
Fara nicio bascalie, e regretabil ca, la 26 de ani de la caderea comunismului, mai exista aceasta frica de a spune ceva, teama ca vine cineva si iti face si iti drege. Stiu foarte bine cum functioneaza invatamantul constantean, poate chiar mai bine decat v-ati putea imagina. Fostilor colegi de facultate, care au ramas in sistem, le reamintesc de fiecare data ca, alaturi de obligatii, au si multe drepturi, pe care multi nici macar nu si le cunosc. Ce ar putea pati un profesor care isi face exemplar datoria la catedra? ABSOLUT NIMIC! Mai mult, exista un Cod al muncii, exista Parchet, DNA, exista chiar si presa care semnaleaza atunci cand sunt cazuri de abuzuri. Stiu insa ca exista, din pacate, si multi profesori care nu prea isi respecta statutul si fisa postului si atunci cand nu esti stapan pe tine si pe materia predata, e firesc sa te temi, sa pierzi si bruma de bani oferita de stat, timpul liber mai mult decat al unui angajat in privat sau micile beneficii ale statutului. Un punct de vedere!
Sigur, voi jurnalistii-Simona in special - ati semnala abuzul asupra unui profesor, v-ati lupta pentru drepturile mele, cu directorul/inspectorul de pe urma caruia mai aveti subiecte din cand in cand sau proprii copii in scoli cu renume. Stimaate Sorin Mihalache, eu am ramas in transee tocmai pentru ca asta mi-e vocatia,nu am frustrari pentru ca sunt apreciat de elevi si parinti, sunt un profesor cu frumoase rezultate la concursuri scolare si examene dar asta e cel mai putin important. Nu fac meditatii cu elevii mei si pot sa iti spun ca dupa aproape 20 de ani in sistem am vazut multe si stim cu totii ca atunci cand vrei sa faci rau e foarte usor. Eu prefer sa ma bucur de recunostinta elevilor care ma suna si dupa 10 ani sa imi spuna ca dincolo de activitatea la disciplina, imi multumesc pentru ca i-am ajutat sa devina Oameni. Si daca jurnalistii chiar nu au ce scrie fara a se teme si ei ca strica plile zau nu sunt cititi, va rog sa va amintiti ca presa din Romania are un mare rol in degradarea culturii si calitatii. Educatia este in mod cert o prioritate nationala si ma astept ca voi sa fiti partenerii scolii - macar pentru ca va cresteti copiii in aceasta societate. Doamna Simona Anghel a uitat ca profesorii au suflet, unul mai mare si mai dedicat generatiei de care depindem toti si nu trebuia sa-si permita sa-l calce in picioare. Oricum, ma bucur ca am avut aceasta polemica desi ea s-a nascut dintr-un articol care nu va face cinste. E bine sa stiti TOATE punctele de vedere si sa nu mai faceti speculatii..
Parinti romani cred ca au absolvit si ei o scoala romaneasca si nu au nevoie de meditatii
Sa nu uite de factura sau bon dupa meditatiile daca vorbiti de ceva legal