Punct de vedere

Laș micuț! De ce te ascunzi în spatele tastaturii?

1611
19
Laș micuț! De ce te ascunzi în spatele tastaturii? - las-1454494665.jpg
Mulți frustrați pe lumea aceasta. Și lași! Oameni care s-au specializat în aruncat cu noroi, ascunși însă după tastatură. Sunt convins că, dacă s-ar afla față în față cu cel pe care-l ponegrește, i-ar dispărea subit curajul și ar fugi mâncând pământul, la concurență cu șobolanul mizerabil pe care l-am zărit dimineață, printre tomberoanele "ghetoului lui Mazăre". 


Hai să vă spun de unde izvorăsc aceste rânduri, scrise de un om care are înrămată și expusă la loc de cinste diploma de profesor. 


Colega mea de la departamentul Educație, Simona Anghel, publică în ediția de astăzi un articol despre piața meditațiilor acordate de profesori. Un fenomen care există de când lumea și pământul, pretutindeni pe mapamond. Că-i România, Grecia, Germania, Elveția, Danemarca, Argentina, Canada sau Australia, peste tot profesorii oferă meditații. La cererea părinților. Este opțiunea/dreptul fiecărui părinte să aleagă ceea ce este mai bine pentru copilul său și să-i acorde un plus de susținere financiară pentru desăvârșirea procesului educativ. 


Iar articolul cu pricina oferea câteva exemple de profesori constănțeni care își oferă serviciile, anunțurile fiind postate pe un site de profil. Atât și nimic mai mult. Fără acuze, fără răutăți. Nici nu aveam de ce să facem alt gen de comentarii, pentru că sunt convins că respectivii profesori au PFA, plătesc contribuțiile la stat etc. Toată stima pentru faptul că, în timpul liber, se implică în educația altor copii. Și își mai și rotunjesc veniturile, pentru că salariile profesorilor, așa cum bine știm și cum a precizat și colega mea Simona Anghel, sunt unele de mizerie. 


Surpriza - una mai puțin plăcută - a venit din partea… comentatorilor. Adică a acelor cititori ai Cugetului Liber care postează la rândul lor opinii despre subiectele abordate în articolele redacționale. M-a mâhnit profund atitudinea unora dintre aceștia, care, sub "protecția" anonimatului, au început să arunce cu noroi. A dispărut oare bunul simț? Este atât de greu de păstrat un limbaj civilizat? Sunt convins că cel ce a postat acele comentarii (pentru că este un singur utilizator) provine din lumea învățământului constănțean și aveam mai multe pretenții de la el. O fi omul însă supărat pe viață. Îl invit politicos, pe această cale, la redacție, să discutăm față în față despre problemele profesorilor, pentru că sunt convins că este un om capabil, care propune și soluții și nu se limitează doar la constări și comentarii răutăcioase, pitit în spatele monitorului. 
Deci, dragă Andrei/Victor/Chiar, mingea este în terenul dumitale! 


P.S. Tuturor cititorilor, în special celor din varianta online, le-am transmis ori de câte ori situația a impus-o următorul mesaj: Fraților, dacă există o polemică pe marginea unui subiect, haideți să-l dezbatem față în față, fiecare cu argumentele sale. Dar, așa cum eu spun clar, da, sunt Sorin Mihalache și am următoarea opinie pe care mi-o asum și care nu-i musai să fie literă de lege, așa cred că ar fi corect ca și cel care are altă părere să își dezvăluie identitatea și să își susțină părerea. Ușa redacției este permanent deschisă tuturor!
Comentează știrea

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Super!
3 februarie 2016
Aveti dreptate!

Nu ne obliga nimeni nici sa scriem, nici sa nu scriem! Dar trebuie sa ne asumam ceea ce afirmam. In ceea ce ma priveste, sunt un cititor constant al articolelor Simonei Anghel si nu numai! Niciodata nu am avut senzatia ca ar tine partea cuiva, ba chiar am avut ocazia sa vorbesc personal cu dumneaei si a fost deschisa la problemele noastre, ale celor din invatamant! Iar in comentariile pe care le fac frecvent, recunosc, nu spun nimic din ceea ce nu am avut curajul sa spun si 'in fata' celor care au calcat ( dupa parerea mea), stramb! Daca as fi simtit o singura data ca doamna simona anghel ar fi facut afirmatii nefondate, sau calomnioase la adresa cuiva, a oricui, n-as mai fi deschis niciodata site-ul Cuget Liber! Haideti oameni buni, sa nu ne pierdem cu firea, si sa citim cu atentie ce se scrie inainte sa dam cu parul in jurnalisti! Sau ar fi bine sa nu mai scrie nimeni despre invatamant si cultura? Sa aruncam presa la gunoi?

Cosmin
3 februarie 2016
Oferta pentru oricine!

Oferta pentru oricine! Cel mai modern si mai eficient sistem de lucru la domiciliu, acum in premiera pentru toata tara! Trebuie sa ai doar putin timp liber, calculator si conexiune la internet! Nu e nevoie sa cunosti nimic, inveti totul de acum inainte, pas cu pas, sub indrumarea noastra foarte atenta! Si incepi chiar din prima luna sa castigi bani! Solicita acum detaliile necesare, la adresa de email: cosminstoica2015@yahoo.com

Andrei/Victor/Chiar
3 februarie 2016
Polemica

Stimate Sorin Mihalache si Super Simona Laudabil demersul de a iesi in apararea colegei -noua profesorilor ne lipseste uneori colegialitatea. Ma indoiesc insa ca nu ai sesizat nicio umbra de adevar in ceea ce am afirmat. Nu era vorba despre legitimitatea articolului - nu am afirmat ca informatiile publice luate de pe alte site-uri nu pot reprezenta sursa de inspiratie pentru a putea scrie"la kilogram". Stim amandoi ca nu asta e jurnalismul. Cand a fost cazul, am apreciat activitatea Simonei Anghel. Este evident ca polemica in redactie nu are sens, si, da, sunt las, ma ascund in spatele IP-ului pe care il analizati. In orasul nostru inca domneste frica, inca te ascunzi, intelectual fiind, de teama ca opiniile tale asumate si declarate, supara pe cineva sus pus care ti-o va trage si nici macar nu vei stii de unde. Sper ca recunosti stilul incetatenit de clica Mazare, infiltrata in toate structurile administrative, inclusiv la ISJ. Si daca tot analizati IP-urile, stiti deja ca nu sunt singura persoana care gandeste asa. Problema aici nici macar nu e Simona Anghel - e vorba despre diletantism si ipocrizie, ridicate in planul normalitatii la Constanta.

sorin mihalache
3 februarie 2016
pt Andrei/Victor/Chiar

Fara nicio bascalie, e regretabil ca, la 26 de ani de la caderea comunismului, mai exista aceasta frica de a spune ceva, teama ca vine cineva si iti face si iti drege. Stiu foarte bine cum functioneaza invatamantul constantean, poate chiar mai bine decat v-ati putea imagina. Fostilor colegi de facultate, care au ramas in sistem, le reamintesc de fiecare data ca, alaturi de obligatii, au si multe drepturi, pe care multi nici macar nu si le cunosc. Ce ar putea pati un profesor care isi face exemplar datoria la catedra? ABSOLUT NIMIC! Mai mult, exista un Cod al muncii, exista Parchet, DNA, exista chiar si presa care semnaleaza atunci cand sunt cazuri de abuzuri. Stiu insa ca exista, din pacate, si multi profesori care nu prea isi respecta statutul si fisa postului si atunci cand nu esti stapan pe tine si pe materia predata, e firesc sa te temi, sa pierzi si bruma de bani oferita de stat, timpul liber mai mult decat al unui angajat in privat sau micile beneficii ale statutului. Un punct de vedere!

Andrei
3 februarie 2016
Chiar

Sigur, voi jurnalistii-Simona in special - ati semnala abuzul asupra unui profesor, v-ati lupta pentru drepturile mele, cu directorul/inspectorul de pe urma caruia mai aveti subiecte din cand in cand sau proprii copii in scoli cu renume. Stimaate Sorin Mihalache, eu am ramas in transee tocmai pentru ca asta mi-e vocatia,nu am frustrari pentru ca sunt apreciat de elevi si parinti, sunt un profesor cu frumoase rezultate la concursuri scolare si examene dar asta e cel mai putin important. Nu fac meditatii cu elevii mei si pot sa iti spun ca dupa aproape 20 de ani in sistem am vazut multe si stim cu totii ca atunci cand vrei sa faci rau e foarte usor. Eu prefer sa ma bucur de recunostinta elevilor care ma suna si dupa 10 ani sa imi spuna ca dincolo de activitatea la disciplina, imi multumesc pentru ca i-am ajutat sa devina Oameni. Si daca jurnalistii chiar nu au ce scrie fara a se teme si ei ca strica plile zau nu sunt cititi, va rog sa va amintiti ca presa din Romania are un mare rol in degradarea culturii si calitatii. Educatia este in mod cert o prioritate nationala si ma astept ca voi sa fiti partenerii scolii - macar pentru ca va cresteti copiii in aceasta societate. Doamna Simona Anghel a uitat ca profesorii au suflet, unul mai mare si mai dedicat generatiei de care depindem toti si nu trebuia sa-si permita sa-l calce in picioare. Oricum, ma bucur ca am avut aceasta polemica desi ea s-a nascut dintr-un articol care nu va face cinste. E bine sa stiti TOATE punctele de vedere si sa nu mai faceti speculatii..

adevar
3 februarie 2016
adevar

Ce poate sa spuna un roman = prost toata stima traficanti de femei

adevar
3 februarie 2016
adevar

Luati va romani din republica mea

adevar
3 februarie 2016
adevar

Parinti romani cred ca au absolvit si ei o scoala romaneasca si nu au nevoie de meditatii

adevar
3 februarie 2016
adevar

Sa nu uite de factura sau bon dupa meditatiile daca vorbiti de ceva legal

adevar
3 februarie 2016
adevar

Meditatie fara factura nu merge in sistemul de educatie. Voi romani sunteti criminali

19 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 03 Februarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Afacerile comercianților sunt în creștere
Miercuri, 03 Februarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Concert de excepție în Club Phoenix!
Miercuri, 03 Februarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Spectacolele zilei
Miercuri, 03 Februarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Biroul executiv al CJE răspunde acuzațiilor
Marţi, 02 Februarie 2016
Stire din Cultură-Educație : Premii pentru umoriștii constănțeni
Pagina a fost generata in 1.117 secunde