Lansare de carte la Universitatea "Andrei Șaguna"

176
Lansare de carte la Universitatea

Articole de la același autor

Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța organizează joi, 31 martie, de la ora 16, lansarea celui mai recent volum al compozitorului Adrian Doxan, intitulat "125 de ani de activitate muzicală pe meleagurile tomitane ale mării negre, 1880-2005".
Evenimentul editorial este organizat de Asociația Studenților Șaguniști, din care face parte Adrian Doxan, ca student al Facultății de drept. 


Lucrarea, prefațată de muzicologul Viorel Cozma, va fi prezentată de scriitorul Ovidiu Dunăreanu, directorul Editurii Ex Ponto, la care a apărut volumul, conf. univ. dr. Marian Zidaru, de la Universitatea "Andrei Șaguna" și Cezar Pânzaru, președintele Asociației "Pro Basarabia". La eveniment vor participa studenți, profesori, scriitori și alți prieteni ai universității noastre.


În cartea lui Adrian Doxan este prezentată, din mai multe perspective, activitatea muzicală de la Marea Neagră pe o perioadă de 125 de ani. Spre exemplificare, unul dintre cele 12 capitole relatează popasurile la Tomis ale marelui compozitor român George Enescu, altul trece în revistă numeroase personalități muzicale ce au performat la Constanța, dintre care îi menționăm doar pe dirijorii Constantin Daminescu, Radu Ciorei, sopranele Felicia Filip, Aida Abagief sau Daniela Vlădescu, regizorul Cristian Mihăilescu, compozitorul Dumitru Lupu.


Adrian Doxan s-a născut la 30 august, în anul 1949, la Piatra Neamț, a studiat la Liceul "Vasile Alecsandri" din Bacău și apoi la Universitatea de Arte "George Enescu" din Iași. Activitățile didactice ale compozitorului Adrian Doxan se împart între două instituții de învățământ alăturate: Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanța, în calitate de dascăl și Universitatea "Andrei Șaguna" din Constanța, în calitate de student, unde, la începutul acestei luni, cu ocazia decernării titlului de Doctor Honoris Causa ambasadorului Emil Hurezeanu, a compus muzica pentru recitalul de poezie al primului volum publicat de Excelența Sa. Adrian Doxan este membru al Uniunii Compozitorilor și Muzicologilor din România, președintele Fundației "Steluțele Mării" și organizator al Festivalului Național de Interpretare a Muzicii pentru Copii și Tineret "Steluțele Mării". Opera sa scriitoricească cuprinde 24 de titluri, de la povești și versuri pentru copii, la cărți și lucrări muzicale și monografii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Decembrie 2015
Stire din Politică-Administrație : Lansare de carte la Medgidia
Pagina a fost generata in 0.347 secunde