€ 4.7569
£ 5.4424
$ 4.1883

Mai multe ştiri online:

Lansare de carte la Muzeul de Artă. Autor, Doina Păuleanu

Ştire online publicată Joi, 14 Iunie 2018. Autor: Mirabela ȘERBĂNESCU
Muzeul de Artă din Constanța va găzdui mâine, 15 iunie, începând cu ora 14.00, lansarea cărții „Viața tăcută a naturii. Flori, fructe, delicatese și obiecte în pictura modernă românească, 1916 - 1946” (volumul II), al renumitului istoric și critic de artă Doina Păuleanu, directorul acestei instituții de cultură. 


Astfel, prima monografie de acest gen publicată vreodată în țara noastră a ajuns la volumul II, primul fiind lansat în urmă cu aproximativ doi ani și se referă la creația marilor artiști care au realizat naturi moarte în perioada 1916 - 1946. Albumul este rezultatul unei susținute activități de documentare dar, în același timp, un deliciu vizual, însoțit de comentariul unui apreciat cercetător în domeniu. Lucrarea are 312 pagini, în care sunt cuprinse peste 200 de ilustrații ale tablourilor care se află atât în instituții publice de profil din România, cât și în importante colecții private din țară. 


Altfel spus, este vorba despre o istorie a naturii moarte în pictura românească din 1916, data morții lui Ștefan Luchian, cu care s-a încheiat volumul I și până în anul 1946 și analizează evoluția genului în pictura lui Nicolae Tonitza, Ștefan Dimitrescu, Francisc Șirato, Theodor Pallady, Gheorghe Petrașcu și Ion Theodorescu-Sion. 


„După volumul cu numărul doi, va mai urma un altul care se va referi la creația celorlalți autori de naturi moarte care au activat în perioada interbelică, pentru a alcătui o sinteză revelatoare asupra unui gen artistic care i-a atras și i-a pasionat pe cei mai importanți pictori români”, a declarat Doina Păuleanu. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7246 secunde