Mai multe ştiri online:

Lansare de carte dedicată învățământului românesc

Ştire online publicată Sâmbătă, 09 Aprilie 2016. Autor: Cuget Liber Online.
Luni, 11 aprilie, la Librăria Humanitas, va fi lansat volumul „Anatomia unei imposturi. O școală incapabilă să învețe”, de Mihai Maci, cu o prefață de Horia-Roman Patapievici. Alături de autor se vor găsi filosoful Gabriel Liiceanu, Magdalena Mărculescu, directorul editorial al grupului TREI, și Lucian Popescu, editorul platformei Contributors.ro. „Anatomia unei imposturi. O școală incapabilă să învețe” este o carte ce descrie situația foarte proastă în care se găsește astăzi educația în România, aproape un „raport” privind starea învățământului românesc. Cu luciditate și măsură, autorul explică mecanismele și pericolele acestei „degradări amețitoare” a învățământului. Elevul, studentul, doctorandul - ei sunt principalii perdanți. 


Mihai Maci a fost printre primii autori care au prezentat în spațiul public defecțiunile capitale ale sistemului românesc de învățământ. Un text al său din 2013, publicat pe Contributors.ro, „Cum produce școala tâmpiți”, a depășit rapid o sută de mii de cititori. 


Cartea reia aproape toate marile dezbateri din ultimii trei ani privind educația, de la problemele formării elevilor în ciclul gimnazial sau în liceu - reducerea a ceea ce numim capacitatea de a raționa, de a reflecta, de a înțelege un text, învățarea mecanică - până la problemele universităților și cele din cercetare. Bineînțeles, este analizată pe larg și problema plagiatului.


„O spun de la început: școala românească produce tâmpiți industrial și cu metodă. Sau, reformulând: tâmpiții nu sunt rezultatul unor accidente sau disfuncții punctuale ale învățământului românesc actual, ci consecința necesară (și, ca atare, firească) a logicii funcționării lui”, Mihai Maci, din articolul „Cum produce școala tâmpiți”.


Distribuie :

Top ştiri din ultimele 7 zile

Eveniment
luni, 10 decembrie Foto : DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA 65842 vizite, 0 comentarii DESCOPERIRE MACABRĂ! PICIOR DE OM, CARBONIZAT, GĂSIT LA CONSTANȚA
Social
joi, 13 decembrie Foto : Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu 3818 vizite, 0 comentarii Diseară se închide Târgul de Crăciun din Piața Ovidiu
Sănătate
miercuri, 12 decembrie Foto : Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța! 3414 vizite, 0 comentarii Tratament salvator la Spitalul de Urgență Constanța!
Cultură-Educație
luni, 10 decembrie Foto : Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație" 1973 vizite, 0 comentarii Dispare Inspectoratul Școlar Județean? "Sunt asfixiați de birocrație"
ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7057 secunde