La Universitatea "Ovidius", studenți medaliați internațional

3552
1
La Universitatea

Articole de la același autor

La prima participare a Centrului de Excelență pentru Studenți, ce activează în cadrul Universității "Ovidius", constănțenii au obținut medalii la cea de-a VII-a ediție a Olimpiadei Internaționale de Matematică a Studenților din Sud-Estul Europei (SEEMOUS), găzduită de University of Athens, în colaborare cu Hellenic Mathematical Society. 

Ambii medaliați sunt studenți la Facultatea de matematică și informatică și sunt pregătiți de lect. univ. dr. Gabriel Iorgulescu. 

Virgilius Aurelian Minuță, anul II, specializarea Matematică-informatică a obținut medalie de bronz, iar Mădălina Ghenea (anul II, specializarea Matematică-informatică) - medalie de argint. 

La concurs au participat echipaje din șase țări, iar proba a constat în rezolvarea de probleme de matematică cu un grad ridicat de dificultate, Universitatea "Ovidius" fiind la a treia participare. 

Studenții premiați, alături de profesorul coordonator au fost felicitați de rectorul Universității "Ovidius" din Constanța, prof. univ. dr. Dănuț Tiberius Epure. "Sunt rezultate care ne onorează și care se adaugă palmaresului bogat de premii internaționale. Special pentru acești studenți cu performanțe am înființat, în cadrul universității, Centrul de Excelență pentru Studenți, care acordă o asistență calificată pe domenii de interes", a declarat rectorul.

Comentează știrea

Felicitari!
27 martie 2013
Felicitari

Felicitari si cat mai multe reusite de acest gen! Cristina

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5116 secunde